18. 2. 2020 Petr Pavlík

Pech: Pět bodů neřeším, hlavní je výhra

V utkání s Boleslaví byl jednou z hlavních postav, když zaznamenal celkem pět bodů! Útočník LUKÁŠ PECH na čtyři góly přihrál a jeden se mu podařilo dát. „Není důležité, jestli dám gól já, nebo ho dá někdo jiný. Hlavní je, abychom se na konci zápasu mohli všichni radovat z výhry. Teď to padlo na mě, příště to může být jinak,“ okomentoval svůj významný počin. 

V utkání s Mladou Boleslaví jsme vyhráli poměrně jednoznačně. Co bylo nejdůležitější?
Klíčové bylo, že jsme dali první gól hned na začátku utkání. Více jsme se uklidnili, i když soupeř byl pořád velmi nebezpečný. Hraje na brejky, byl hodně agresivní a předváděl dobré napadání. Myslím si, že jsme odehráli velmi dobré utkání. Ve druhé třetině jsme přidali na důrazu a na pohybu v útočném pásmu. Za to jsme byli odměněni góly. Boleslav poté začala hrát více u nás v pásmu. Myslím, že jsme se jim dokázali vyrovnat zejména v agresivitě. Byly tam nějaké fauly, výborně jsme se navzájem podrželi, což bude v play off hrozně důležité. Ukázali jsme, jaký máme tým a že se nikoho nebojíme. Formič, Pačes i další se připojili k bitkám, nebáli se do toho jít. To byl jeden z hlavních důvodů, proč jsme se nepodělali a utkání zvládli vyhrát.

Proti Boleslavi jsi zaznamenal celkem pět bodů. Dostáváš se do formy před play off?
Věřím, že ano. Není důležité, jestli dám gól já, nebo ho dá někdo jiný. Hlavní je, abychom se na konci zápasu mohli všichni radovat z výhry. Teď to padlo na mě, příště to může být jinak. Jsme rádi, že jsme porazili tak silného soupeře, jako je Boleslav. Myslím, že je to takový černý kůň v lize, nemá na soupisce tak zvučná jména, ale jsou to bojovníci. Dobře bruslí, fyzicky jsou na tom taky dobře. Výhry si strašně moc ceníme a musíme se od toho odpíchnout do dalších zápasů.

Jak moc byl důležitý gól, který přišel na začátku druhé třetiny?
Hodně. Gólem, který dal Andrej Kudrna, jsme trochu otupili soupeřův tlak a sami se dostali do většího klidu. Myslím si, že byli trochu opaření, pak navíc přišel třetí gól od našeho kapitána. Tam si myslím, že bylo víceméně rozhodnuto. V zápase mohlo padnout i víc branek, šance na to byly, ale nejdůležitější je, že jsme vyhráli.

Přispěješ do týmové kasy?
Musím si to ještě rozmyslet. Běžně se platí, ale tím, že jsem pokladník já, tak za tohle se platit nebude. (smích) Uvidím, jak se k tomu vyjádří kluci, ale myslím si, že to nechají být. (směje se)

Nad Boleslaví jsme vyhráli počtvrté v sezoně. V čem je nejnebezpečnější?
Je to hodně těžký soupeř. Jsme si vědomi, že předchozí tři vzájemné zápasy jsme rozhodli až v prodloužení a v nájezdech. Všechna tři utkání byla těžká, jsme rádi, že jsme v každém dokázali vyhrát a překlopit misku vah na naši stranu. Ceníme si toho hodně, jelikož právě proti Boleslavi se hraje obtížně. Víme, že mají v této sezoně dobrou formu, byli i druzí v tabulce.

Ve druhé třetině jsme vyslali na branku soupeře minimum střel, přesto jsme dali tři góly...
Byl jsem hodně překvapený. Před třetí třetinou koukám na kostku a bylo tam jedenáct ku pětadvaceti. Chvíli jsem tomu ani nevěřil. Je otázka, jaké soupeř měl střely, zda to nejsou puky od mantinelů a podobně. Musí se rozlišovat, jaké střely jsou nebezpečné. Můžou to být nahození, soupeř měl navíc k dispozici několik přesilovek. Všechno může hrát svou roli.

Jsi rád, že jsi týmu pomohl k další výhře?
Samozřejmě! Každý zápas chci dát gól. Hokej se hraje na góly. Trenéři však ode mě očekávají i nějaké přihrávky. Když se mi podaří dobře přihrát, prožívám tu samou radost, jako kdybych dal gól. Raduji se z každého gólu, který dáme. Příští zápas hrajeme na Kladně, musíme urvat další důležité body. Osobní statistiky neřeším, hlavní je výhra. Nic jiného nás dopředu nežene, jen vidina dalšího vítězství. Takhle k tomu všichni přistupujeme. Nikdo nemyslí sám na sebe.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek