17. 2. 2020 Daniel Ryl

Boj o druhé místo: Sparta hostí Boleslav

Základní část Tipsport extraligy míří do finiše a po dvou utkání Holdu čeká sparťany další domácí duel. Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače se v úterý 18. února postaví od 18:30 hodin hokejistům Mladé Boleslavi, se kterými se v přímém souboji utkají o druhé místo tabulky.


Sparta pojedenácté vzdala hold, darovala přes půl milionu

Už při jedenáctém ročníku projektu "Sparta vzdává hold" sparťané poděkovali čtyřem legendám české kriminalistiky - plukovníkovi Josefu Lotessovi, plukovníku Jiřímu Markovičovi, plukovníku Josefu Marešovi a kapitánu Janu Štočkovi. Letošní ročník vyvrcholil nedělním utkáním proti Karlovým Varům, který náš tým ovládl přesvědčivě 6:3.

Dobrý výkon navíc přispěl i dobré věci, protože díky akci "Sparta vzdává hold 2020" se na konta nadací IZS vybralo skvělých 540.000,- Kč! A tím to rozhodně nekončí, jelikož přispět mohou i fanoušci. Ti mohou získat speciální holdovské dresy v dobročinné aukci, jejíž výtěžek poputuje na konta vybraných nadací IZS a Armády ČR.

VSTUPTE DO AUKCE DRESŮ SPARTA VZDÁVÁ #HOLD 2020

Středočeši v únoru válí, v lize mají nejlepší formu

Únor bílý, Bruslaři sílí. I tak by se dala opravit lidová pranostika, protože Mladá Boleslav má ve druhém měsíci tohoto roku parádní formu. Žádný jiný tým totiž nevyhrál čtyřikrát v řadě, navíc se nejedná o žádné skalpy slabších soupeřů. Středočeši nejprve zdolali vedoucí Liberec 4:1, pak vyhráli po boji 6:4 v Třinci a doma zdolali 3:1 také Plzeň.

V posledním utkání na ledě Litvínova je pro změnu nezastavily ani dvě trefy domácích. Gól Radima Zohorny 54 vteřin před koncem poslal utkání do nastavení a jeho tým nakonec bral dva body za výhru po samostatných nájezdech. Za vzestup vděčí Středočeši právě Pavolovi Skalickému (17+25), ale daří se i dalším. Ozdobou jsou zejména oslabení (85,89 %), ve kterých středočeský celek dominuje celé soutěži a vítězí, přestože dal vedoucí gól jen v 18 duelech.

Tři zápasy, tři vítězství za dva body

Sparta půjde do utkání s pozitivní bilancí. Nad Mladou Boleslaví totiž vyhrála všechny tři duely, když nejprve vybojovala dva venkovní body za vítězství 2:1 po prodloužení. Na atraktivní hokej s minimem gólů došlo i ve druhém duelu, vlastně úplně bez gólů. Sparta si totiž podruhé odvezla dva body díky kapitánu Michalu Řepíkovi, jenž ve druhém vzájemném utkání rozhodl o sparťanské výhře 1:0 po samostatných nájezdech. Nájezdy pak rozhodly i třetí duel, v němž sparťané dvakrát doháněli ztrátu, přesto vyhráli 3:2.

Víte, že...

Mladá Boleslav je jedním z týmů, se kterými se Sparta nikdy neutkala v play-off.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek