4. 2. 2023 Daniel Ryl

V neděli na Pardubice, poté na Letnou!

Týden vyvrcholí sparťanskou nedělí 5. února. Od netradičních 14:45 přivítáme rozjeté hokejisty Pardubic, načež nabitý program pokračuje prvním jarním zápasem na Letné. V úvodní hokejové bitvě se pokusíme zdolat Východočechy potřetí v sezoně a zaútočit na druhé místo. Vzhledem k vysoké návštěvě prosíme fanoušky, aby na utkání dorazili s dostatečným časovým předstihem.

Pozor! Na zápas zbývá už jen posledních pár stovek vstupenek. O2 arena může být letos poprvé zcela vyprodána. Doporučujeme tedy zakoupit vstupenky on-line s předstihem a nespoléhat na zbývající místa na pokladnách O2 areny.

Z hokeje na fotbal! Užijte si sparťanskou neděli

Ve spolupráci s fotbalovou Spartou jsme pro fanoušky připravili zvýhodněné vstupné. Držitelé permanentek či vstupenek ze sítí Ticketportal a Enigoo mohou využít slevu 100 Kč na vstupenku bez ohledu na kategorii. Potřebujete k tomu jediné - číselný kód z vaší již zakoupené vstupenky na hokej (nebo fotbal) či permanentky.

Při nákupu vstupenky na fotbal (nebo na hokej) poté tento kód přepíšete do políčka po kliknutí na tlačítko "odemknout slevu" (v případě nákupu vstupenky na fotbal) nebo po rozkliknutí políčka "Sleva od AC Sparta Praha" (v případě nákupu vstupenky na hokej).

Dynamo je nad stovkou a útočí na rekord

O síle našeho nedělního soupeře není třeba pochybovat, jelikož ji nabitý kádr Východočechů potvrzuje v podstatě od startu sezony. Dynamo je hlavní favorit na extraligový titul, ztrácí sporadicky, šlape mu celý tým a po páteční výhře nad Olomoucí už se vyšvihlo nad hranici sta získaných bodů. I proto je logické, že se otřásá extraligový rekord Liberce, který před sedmi lety zakončil základní část se 118 body.

Skvělou formu drží od svého příchodu útočník Lukáš Sedlák, jenž má na kontě 21 bodů po pouhých šestnácti odehraných zápasech! V posledních dvou zaznamenal po třech bodech a díky třem asistencím proti Hanákům byl zvolen nejlepším hráčem Pardubic už poosmé v sezoně, což ho pochopitelně řadí mezi nejúspěšnější hráče sezony.

Venku dvě fajfky, doma bez úspěchu

I díky 100. sparťanskému gólu Miroslava Formana jsme v úvodním utkání na východě Čech dvakrát vedli, přesto zápas dospěl do nastavení. V bitvě gólmanů rozhodl o vítězství 3:2 po nájezdech Roman Horák, ale doma už se nám nedařilo.

V utkání Klubu legend jsme sice otočili vývoj zápasu, ale hosté dokázali strhnout zápas na svou stranu a doma jsme padli 2:3. V polovině ledna jsme ovšem předvedli na ledě Pardubic skvělý výkon a po zásluze zvítězili 3:0.

O kapku lepší hokej

V pátek se rozběhl 4. ročník charitativního projektu O Kapku lepší hokej, jehož cílem je nejen šířit povědomí o nádorových onemocněních, či problematice poruch krvetvorby u dětských pacientů, ale také finanční pomoc, která bude letos zacílena na zakoupení speciálního přístroje Seahorse Analyzer. Během utkání můžete přispět libovolným příspěvkem do kasiček v útrobách O2 areny, vydražit si zápasový dres s oranžovým rukávem nebo přispět mnoha dalšími způsoby. Veškeré informace naleznete na našem webu.

V den zápasu...

Odbočíme od hokeje, ale vzhledem ke sparťanskému programu si odbočku můžeme dovolit. V neděli 5. února oslaví kulaté 80. narozeniny fotbalový trenér Dušan Uhrin starší, kouč sparťanských šampionů z let 1991 a 1993 a trenér vicemistrů Evropy z roku 1996. Přejeme hlavně pevné zdraví!

Věděli jste, že...

Oba týmy budou v nedělním utkání hájit svou úspěšnost! Sparťané jsou nejlepším týmem na domácím ledě, kde získali 76 % možných bodů. Pardubičtí pro změnu válí venku, kde odehráli o dva zápasy méně, přesto mají o tři body více než doma a skvělou úspěšnost 83 %.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek