5. 2. 2023 Daniel Ryl

Řepík: Ukázali jsme, že si zasloužíme respekt

Útočník Michal Řepík jako správný lídr řídil výhru proti Pardubicím, když dvěma góly v přesilovkách nasměroval náš tým k vítězství 4:2. "Přesilovka pět na tři změnila ráz zápasu, od ní jsme byli lepším týmem," pochvaloval si sparťanský kapitán, jenž v posledních dvou domácích zápasech zaznamenal celkem pět vstřelených gólů.

Velká vzpruha před reprezentační přestávkou?
Určitě, odehráli jsme obrovsky těžký zápas. Neměli jsme dobrý nástup, a přestože to bylo po první třetině 1:1, Pardubice byly lepší než my. V průběhu zápasu se hra vyrovnala, přesilovka pět na tři změnila ráz zápasu a od té doby jsme byli lepším týmem.

Čím jsme si dokázali vypracovat tolik faulů?
Začali jsme se více hýbat. Těžko říct, jestli byli trošku frustrovaní. My se snažili hrát náš hokej a držet se systému, což nám pomohlo k vítězství.

Dávali jste si záležet, abychom zbytečně nefaulovali?
Říkali jsme si, že musíme být připravení. Nechceme si nechat nabít hubu, ale nechtěli jsme být vylučovaní. Podařilo se nám to a dovedlo nás to k vítězství.

Jsou fungující přesilovky důležitý signál do dalších zápasů?
Přesilovky se nám daří celkově, jsme za ně rádi. Přichází důležitá část sezony, máme ještě osm zápasů před sebou a doufám, že si je přeneseme i do play off.

Ukázaly výhry nad prvním a druhým týmem naši reálnou sílu?
Poslední dva zápasy pro nás byly velký test. Je vidět, že jsou Pardubice i Vítkovice dobré týmy. Jsem rád, že jsme se s nima poměřili a dokázali jsme si, že proti nim můžeme hrát a zasloužíme si respekt.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek