3. 12. 2022 Daniel Ryl

Tentokrát jedeme ven, čeká nás Brno

Úspěšná série domácích zápasů je za námi, sparťané v neděli 4. prosince od 17:00 hodin zakončí týden venkovním utkáním na ledě Komety Brno. Svěřenci Miloslava Hořavy a Hanse Wallsona budou usilovat o šesté vítězství za sebou, zatímco Moravané chtějí odčinit výsledkové trápení z posledních týdnů.

Konec obra, míří zpátky do NHL

Vítěznému utkání proti Hradci Králové předcházel slavnostní ceremoniál, při němž náš klub poděkoval všem dárcům krve, kteří se zúčastnili 16. ročníku Sparťanské krve. Kromě toho však došlo také na jedno loučení - obránce Milan Jurčina ukončil po 1118 soutěžnách zápasech svou aktivní kariéru.

Slovenský reprezentant odehrál ve Spartě 112 zápasů, 69 v národním týmu a 451 jich zaznamenal v NHL, kam se brzy vrátí. „Bohužel roky nezastavím a rozhodl jsem se, že svou hokejovou kariéru ukončím. Spartě budu dál držet palce a určitě se na zápasy přijdu po novém roce opět podívat,“ řekl na rozloučenou vysoký obránce, který bude nově skautem Bostonu Bruins.

Kometa se v listopadu trápila

Brno za sebou nemá vydařený měsíc, když si v sedmi listopadových zápasech připsalo jen dvě výhry a v pátečním utkání ve Vítkovicích si připsalo pátou porážku ze šesti duelů. Kometu aktuálně trápí koncovka, protože pouze jednou ze zmíněných zápasů skórovala víc než dvakrát!

Moravané dali třikrát po jediné trefě a dvakrát během základní hrací doby neskórovali ani jednou. Ale pozor, třeba v přesilovkách je Kometa s úspěšností 27,94 % druhým nejlepším týmem soutěže! "Na začátku utkání jsme udělali dvě zbytečné chyby, kterými jsme pustili domácí do jejich hry. Pak už jsme to měli strašně těžké," litoval po utkání trenér Martin Pešout.

V Praze jsme dotahovali ztrátu marně

Úvodní vzájemné utkání na konci října přineslo rychlé vedení Komety, na které sice zareagoval Jakub Konečný, ale na dvě trefy hostů z prostřední části už bylo snížení Martina Janduse málo a náš tým si před více než třinácti tisíci diváky připsal i přes obrovský závěrečný tlak porážku 2:3.

V den zápasu...

V neděli 4. prosince uplyne pět led od domácího utkání proti Vítkovicím, v němž jsme oslavili nejen 113 let historie našeho klubu, ale také 80. výročí založení celostátní hokejové soutěže. I přes vedoucí trefy Jaroslava Hlinky a Andreje Kudrny však hosté otočili vývoj zápasu, ve kterém jsme nakonec prohráli těsně 3:4.

Věděli jste, že...

Na jihu Moravy se utkají dva týmy, kterým se vstupy do zápasů daří! Sparťané z celkových pětadvaceti zápasů celkem patnáctkrát vstřelili vedoucí gól, což je v extraligové tabulce řadí za Třinec a vedoucí Pardubice. Kometa je o pozici méně, protože ve čtyřiadvaceti duelech dala o jeden první gól méně.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek