4. 12. 2022 Daniel Ryl

Safin: Sebevědomí roste, ale nesmíme polevit!

V nedělním vítězném utkání na ledě Komety rozhodl zejména týmový výkon. Skvělý zápas odehrála také čtvrtá lajna Gustafa Thorella s mladíky na křídle. "Čtvrtá lajna musí vždycky ukázat energii, lítat po ledě a dohrávat souboje. Plnili jsme to dobře, navíc jsme s Konym přidali i gól, za což jsme rádi," těšilo po utkání Ostapa Safina.

Byla šestá výhra v řadě i přes náročný průběh zasloužená?
Byl to boj od začátku zápasu. Jsme rádi, že jsme předvedli dobrý výkon, táhli za jeden provaz a ubojovali výhru. Měli jsme hodně oslabení, ale i díky skvělému Kořenovi a klukům, kteří skvěle obránili, jsme je zvládli. Zasloužené tři body.

Cítil ses na Kometě dobře?
Vždycky se cítím dobře. Nastavuju se tak, abych odvedl na ledě maximum a ideálně přidal i góly. Kony mě hezky našel a díky němu nebylo těžký zasunout puk do branky.

Celé lajně s Konym a Gustafem utkání sedlo, hraje se ti s klukama dobře?
Čtvrtá lajna musí vždycky ukázat energii, lítat po ledě a dohrávat souboje. Plnili jsme to dobře, navíc jsme s Konym přidali i gól, za což jsme rádi. Hrát s Gustafem i Konym je skvělý.

Zápasy rozhoduje i třetí nebo čtvrtá lajna, ukazuje to sílu týmu?
Stoprocentně! Kvalita hráčů je natolik vysoká, že kdokoliv může prokázat svoje ofenzivní kvality a rozhodnout. V Brně jsme ukázali, že můžeme týmu pomoci k výhře nejen bojovností, ale i vstřelenými góly.

Bylo klíčové, že jsme Brnu po gólové euforii nedovolili druhý rychlý zásah?
Na střídačce jsme zůstávali klidní a udrželi chladnou hlavu. Nesmíš začít panikařit, protože sezona je dlouhá a takových momentů je v zápase spousta. Udělali jsme, co jsme museli a bereme zasloužené tři body.

Cítíš v týmu větší sebevědomí?
Jasně. Máme šest výher za sebou, což je povzbuzení. Budeme ale pracovat dál, nesmíme se nechat ukonejšit a polevit. Musíme do dalších zápasů jít ještě ve vyšší intenzitě.

Čekáš od utkání v Liberci ještě fyzičtější zápas?
Já doufám, protože k hokeji fyzická hra patří. Kometa hrála do těla, my taky. Doufám, že v Liberci to bude ještě větší řežba, počítám s tím.

Našel ses v roli bojovníka a dříče?
Vždycky jsem byl střelec, který měl nadstavbu v ofenzivě. V zámoří jsem se ale naučil, že takový hokej nestačí. Mám parametry, abych hrál fyzicky a bruslím dobře, proto musím svoje předpoklady prodat. I přesto se snažím hrát co nejvíce s pukem, abych ukázal, co dokážu, ale musím hrát tam i zpátky. Jsem mladej, takže musím trenérům ukázat nejen hru s pukem, ale makat i dozadu a bojovat pro tým.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek