12. 8. 2020 Daniel Ryl

Sparťany čeká odveta na ledě Plzně

Nabitý program tří zápasů Generali Česká Cupu ve čtyřech dnech vyvrcholí pro sparťany ve čtvrtek 13. srpna od 17:30 hodin na ledě Plzně. Sparta se pokusí indiánům oplatit týden starou domácí porážku 3:4 v prodloužení. Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače budou mimo jiné chtít přidat druhé vítězství ve skupině A.

Sparťané únavu nepociťují, ale chtějí hru zjednodušit

Ze všech účastníků skupiny A naše mužstvo odehrálo nejvyšší počet zápasů s bilancí jedné výhry a dvou porážek. Tu poslední si sparťané připsali na ledě Kladna, kde den po vítězství nad Českými Budějovicemi prohráli po dramatickém boji 2:3.

0+1
Útočník Ladislav Zikmund zatím nastoupil do všech tří zápasů turnaje, v nichž si připsal jednu asistenci.

„Nemyslím si, že by hrála roli únava. Ani nám nezačala sezona, takže únava nemůže hrát roli,“ odmítal po utkání Ladislav Zikmund, který naskočil do všech tří duelů. Na ledě Kladna se poprvé v kariéře postavil Rytířům, od nichž v květnu přestoupil do našeho klubu.

Sparta i přes porážku stále vede skupinu A, ale oproti soupeřům má o zápas navíc. Co je potřeba změnit před duelem v Plzni? „Potřebujeme hrát jednoduše. Trenéři nás nabádají, ať dáváme puky na beky, aby více stříleli. Musíme dát pár hnusných gólů, abychom pak mohli dávat góly do prázdné branky,“ uznal v rozhovoru po utkání Zikmund.

Škodovka na pražskou výhru nenavázala

V prvním utkání na ledě Sparty se Západočeši představili ještě bez lídra Milana Gulaše, ale na ledě Českých Budějovic už v silné sestavě Plzně nechyběl. Byl to právě nejproduktivnější extraligový hráč uplynulé sezony, kdo ve druhé třetině nabil na vyrovnávací gól Tomášovi Mertlovi, po jehož trefě dokonal obrat Petr Kodýtek.

2
Plzeň získala ve dvou zápasech dva body a ve skupině A je zatím poslední.

Motor se však zaskočit nenechal, do konce třetiny vyrovnal a dvěma góly ve třetí části rozhodl o svém vítězství 4:2. „My jsme protrhli střelecké trápení, otočili vývoj utkání a následně dostali hloupý gól, litoval na klubovém webu Kodýtek, kterého mrzela i špatná koncovka jeho týmu.

„Měli jsme v duelu dobré situace, při početních výhodách jsme dokázali domácí zamknout v jejich pásmu, vyprodukovali jsme nebezpečné střely. Jen jak říkám, je škoda, že jsme toho více neproměnili. Určitě máme co trénovat, ale myslím si, že to špatné nebylo,“ uzavřel před čtvrtečním utkání mladý útočník.

Sparta sahala po výhře, ale Plzeň otočila

Týden starý souboj v Holešovicích byl pro Spartu i Plzeň prvním utkáním nové sezony. Náš omlazený tým držel se silnou sestavou indiánů krok, dokonce po trefách Davida Tomáška a Andreje Kudrny vedl o dvě branky. Západočeši následně snížili, a přestože udeřil premiérovou trefou mladík Jan Klodner, ve třetí části dvěma rychlými góly vyrovnali.

Utkání tak dospělo do prodloužení, v němž udeřil po 88 vteřinách druhou trefou David Stach, čímž přisoudil Plzni druhý bod. „Když jsme dali třetí branku, byli jsme o něco lepší. Oni poté bohužel snížili a my jsme trochu polevili. Vyrovnávací gól padl po naší chybě, kdy se nám nepodařilo dostat puk z obranného pásma,“ litoval po utkání šťastný střelec Jan Klodner.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek