18. 2. 2021 Petr Pavlík

Sparťané pokračují duelem s Olomoucí

Krátká regenerace a zpátky do boje! Sparťané se vrací do extraligového zápřahu, jelikož v pátek od 16.30 hodin hostí Olomouc. S Hanáky máme v aktuálním ročníku zatím pozitivní bilanci, kterou budeme hájit i ve čtvrtém vzájemném duelu této sezony. Utkání můžete sledovat na HokejkaTV.

Sledujte utkání s Olomoucí na HokejkaTV!

Ke sledování utkání proti Olomouci můžete využít přímé přenosy na HokejkaTV. Ty jsou navíc kvůli novým opatřením vlády a omezenému počtu diváků na stadionech volně přístupné všem sparťanským permanentkářům. Více informací čtěte ZDE>>>.

Skvělá třetí třetina a čtyřbodový Tomášek

Svěřenci zkušených trenérů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače mají za sebou velmi vydařený duel na ledě Liberce. Nejenom, že se sparťanům podařilo úspěšně odčinit předchozí porážku s Energií, ale navíc natáhli bodovou šňůru už na sedmnáct utkání v řadě! Proti Bílým Tygrům náš tým ještě v polovině utkání doháněl jednobrankové manko, ale zejména díky skvělé čtyřbrankové třetí části dokráčel k cennému vítězství 5:2.

Lví podíl na sparťanském úspěchu proti Liberci má především útočník David Tomášek, jenž si přenesl cenné zkušenosti z národního týmu také na klubovou úroveň. Talentovaný forvard proti Tygrům zaznamenal čtyři kanadské body, když dvakrát mířil do černého a ve zbylých dvou případech nahrával svým spoluhráčům na góly. Odehráli jsme velice náročné utkání. Klíčovým momentem byla skvělá třetina, ve které jsme se prosadili čtyřikrát. Musíme dál pokračovat ve svých výkonech,“ nabádá svými slovy zkušený forvard.

Olomoučtí vyhráli a drží místo v předkole

Kohouti se v posledních třech duelech výsledkově zvedli a zaznamenali z možných devíti bodů sedm. Družina kolem útočníka Jana Knotka si ve středu vyšlápla na litvínovskou Vervu, proti které se prosadilo hned kvarteto různých střelců. Gólovou listinu v utkání založil ve druhé minutě exsparťan Lukáš Klimek, pro něhož se jednalo o první trefu v sezoně. Hanáci se následně prosadili ještě třikrát a po šedesáti minutách přetlačili svého soka v těsném poměru 4:3. Přivezou si olomoučtí hokejisté svoji zlepšenou formu z posledních zápasů i do Prahy?


Dvě výhry i čisté konto. Sparťané na Moru umí

Pražané v probíhajícím ročníku změřili síly s Olomoucí zatím třikrát. V prvním vzájemném střetnutí obou týmů se radovali z vítězství Hanáci a náš tým prohrál po boji 1:4. V odvetě na konci listopadu si sparťané v domácím prostředí otevřeli střeleckou pouť, jelikož svému soupeři nasázeli již sedm branek a po zásluze zvítězili vysoko 7:1. Naposledy svěřenci koučů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače vyzráli na olomoucký soubor poměrem 3:0.

Číslo zápasu:

3

Sparťané od ledna 2019 zaznamenali proti Olomouci hned tři čistá konta! Nejzajímavější je to, že ve všech třech případech byl v brance gólman Matěj Machovský, který tak může v nadcházejícím duelu útočit na čtvrtou vychytanou nulu proti soupeři z Olomouce. Pomůžou mu k tomu jeho spoluhráči?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek