19. 2. 2021 Petr Pavlík

Říčka: Musíme se poučit a bojovat dál!

Útočník ROBERT ŘÍČKA společně se svými spoluhráči vyslali na olomouckou branku přes třicet střel, i přesto však neodčarovali kouzlo soupeřova brankáře. „Celý zápas jsme dobývali branku, nebyli jsme schopni si vypracovat nějakou vyloženou šanci. Porážku musíme rychle hodit za hlavu, věřím, že v Hradci budeme úspěšnější,“ vyhlíží lepší zítřky zkušený forvard.

V minulém utkání proti Liberci jsme vstřelili čtyři branky ve třetí části, s Olomoucí jsme na výhru už nenavázali. Hlavní problém byl nyní v produktivitě, souhlasíš?
Přesně tak. Celý zápas jsme dobývali branku, nebyli jsme si schopni vypracovat nějakou vyloženou šanci. Přitom prvních pět střídání jsme nehráli špatně, dostali jsme se do tlaku a vynutili si fauly. V přesilovkách se nám bohužel skórovat nepodařilo, a naopak soupeř odskočil do vedení. Olomouc hrála obětavě, zblokovala strašně moc střel. Prohra nás mrzí hlavně kvůli fanouškům, kteří nás podporují takhle na dálku. Porážku musíme rychle hodit za hlavu, věřím, že v Hradci budeme úspěšnější.

Nebylo pro vás dlouhé dobývání olomoucké branky už frustrující?
Celý zápas jsme chodili do plných, stálo nás to hodně sil, přitom žádné šance nepřicházely. V žádném případě si nemyslím, že bychom utkání nějakým způsobem podcenili. Pořád jsme věřili, že přijde kontaktní gól, který nás nastartuje, ale ten bohužel nepřišel. Škoda, nesmíme věšet hlavy, do konce základní části máme ještě šest zápasů, do kterých půjdeme naplno.

Hned v první minutě se vám podařilo vsítit branku, která ale nakonec neplatila. Víš, v čem byl problém?
Abych se přiznal, situaci na ledě jsem neviděl. Vím jen, že kluci říkali, že to bylo kopnuté. Počítali jsme s tím, že rozhodčí gól neuzná. Nástup jsme měli velice solidní, škoda, že jsme nedali první gól. Utkání by možná vypadalo trochu jinak, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Nic se neděje, jedeme dál.

I přes brzké trefy soupeře byl zápas pořád otevřený. Věřili jste až do poslední minuty?
Ano. V poslední době se nám nedaří dobře vstoupit do utkání, dostaneme rychlé góly hned po sobě, které soupeře posadí na koně. Proti Olomouci jsme opět rychle inkasovali, byla velká škoda, že se nám nepodařilo tentokrát skórovat jako první. I tak jsme ale věřili v to, že dokážeme utkání ještě otočit. Bohužel v koncovce jsme nebyli natolik efektivní, abychom mohli pomýšlet na úspěch.

Přesilové hry jsou obzvlášť v aktuální sezoně naší velkou devízou, ale ani v nich jsme neskórovali. Proč to nevyšlo?
Početní výhody jsme nesehráli vůbec dobře. V Liberci jsme si pomohli výhradně v přesilovkách, i proto se nám podařilo vyhrát. S Olomoucí to nebylo dobré, sice jsme měli tlak v útočném pásmu, ale nejednalo se o nějaké vyložené příležitosti. Bylo to z naší strany takové hluché, navíc jejich brankář nám všechny střely pochytal. Bylo to pro nás těžké.

Našel bys na našem výkonu určitá pozitiva?
Nevzdali jsme se, bojovali jsme až do konce. Snažili jsme se zápas otočit. Upřímně jsem věřil, že ve druhé třetině bychom se mohli vrátit zpět do hry. Možná to chtělo i nějaký špinavý gól, odražený kotouč od brusle či dorážku. Těžko říct, ale je pravda, že se nám moc nedařilo. Ve třetí třetině jsme už pak neměli skoro nic.

V příštím duelu změříme síly s Hradcem Králové. Co je kromě produktivity potřeba ještě zlepšit?
Bude to nový den, nový zápas. Věřím, že si vezmeme ze zápasu s Olomoucí ponaučení, nic velkého měnit nebudeme. Do každého zápasu půjdeme na sto procent, chceme se co nejdřív vrátit zpět na vítěznou vlnu a znovu zažít pocit úspěchu.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek