17. 8. 2020 Petr Pavlík

Sparťané míří po šesti letech do Budějovic

Znovu do akce! Sparťané v rámci pátého kola Generali Česká Cupu změří síly s Českými Budějovicemi, kam zavítají po dlouhých šesti letech. Náš tým bude chtít navázat na povedený duel s Plzní, stejně tak Motor chce znovu ulovit další tři body do tabulky. Napínavé utkání skupiny A startuje na ledě Budvar arény přesně v 17:30 hodin.

Sparťané porazili Plzeň a pomýšlí na postup!

Svěřenci trenérů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače za sebou mají poměrně hektický vstup do prvního ročníku Generali Česká Cupu. Pražané však naposledy dokázali odčinit porážku na ledě kladenských Rytířů, když smetli Plzeň na její půdě vysoko 5:1. Pro sparťany se navíc jednalo o zatím nejlepší výsledek v přípravě na nadcházející extraligový ročník.

15
Pražané v rámci Generali Česká Cupu nastříleli už patnáct branek.

U výhry na západě Čech bylo také několik nadějných juniorů, mezi nimiž nechyběl ani útočník Michal Klimo. Právě tento úspěšný mládežnický reprezentant vsítil na ledě Plzně svůj premiérový gól v A-týmu Sparty, když ozdobil svůj debut přesným zásahem do prázdné branky.

Základní stavební kámen úspěchu však sparťané položili zejména ve druhé třetině, kdy gólové hody odšpuntoval svou trefou útočník Andrej Kudrna. „Gólový rozdíl byl díky skvělému Machymu. Zachytal výborně, chytil spoustu velkých šancí. Vysoká výhra nás povzbudí, navíc jsme předvedli zatím náš nejlepší výkon,“ pochvaloval si zkušený borec.


Výhra proti Budějovicím? Pátou branku přidal Machovský!

První vzájemný duel s Českými Budějovicemi na ledě v Holešovicích nabídl skvělou podívanou. Motor ještě na konci třetí třetiny vedl o jednu branku, ale pět minut před závěrečnou sirénou sparťané utkání otočili ve svůj prospěch. Prosadil se Andrej Kudrna, Jan Buchtele, obránce Tomáš Pavelka a na závěr skóroval velmi kuriózním způsobem také sám brankář Matěj Machovský. Hosté si neporozuměli v rozehrávce a vstřelili si vlastní gól, který byl připsán právě Matěji Machovskému, který se z domácích borců dotkl kotouče jako poslední.

Výhru Sparty si společně se svými spoluhráči mohl vychutnat mimo jiné i Roman Horák, největší letní posila Pražanů před následující sezonou. „Byl to trochu šťastný moment, ale každá branka se počítá. Machy nyní může říct, že má ve Spartě víc gólů, než já,“ usmíval se rodák shodou okolnostní právě z Českých Budějovic. Nyní mohou sparťané zapsat další výhru, odveta se však bude hrát na jihu Čech.

Na českobudějovický led se vracíme po šesti letech - naposledy jsme si zde zahráli v rámci přípravy v srpnu roku 2014 a slavili výhru 7:4. Sparťané porazili Jihočechy ve všech předchozích pěti zápasech. V rámci extraligy pamatují poslední výhru na stadionu Motoru brankář Michal Neuvirth, útočníci Miroslav Forman a Daniel Přibyl a také Petr Ton a Jaroslav Hlinka, kteří tou dobou ještě zářili na ledové ploše. Tým Josefa Jandače tehdy vyhrál 3:2.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila