21. 1. 2021 Petr Pavlík

Sparta míří k odvetě do Brna

Zpátky do boje! Sparťany čeká další těžká prověrka, jelikož podruhé v krátkém sledu zavítají na led brněnské Komety, které budou chtít v pátek od 18 hodin před kamerami O2 TV Sport oplatit předchozí vzájemnou porážku. Složí Pražané úspěšně svůj reparát a zapíšou další výhru?

Říčkův gól odšpuntoval obrat ve třetí třetině

Svěřenci zkušených trenérů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače v domácím utkání proti Českým Budějovicím museli dohánět jednobrankové manko, nicméně ve druhé třetině se prosadili útočníci Jan Buchtele a Roman Horák. Hosté sice ještě před startem druhé přestávky vyrovnali, ale třetí třetina byla naplno v režii sparťanů. Naši hokejisté vsítili v poslední části čtyři pohledné branky a po zásluze dokráčeli k cennému vítězství 6:2.

Sparťanskou kanonádu rozjel svým gólem útočník Robert Říčka. Dle jeho slov bylo třeba přepnout ve třetí třetině na vyšší rychlostní stupeň. „Jednoznačně jsme potřebovali zlepšit agresivitu a pohyb. Trenéři zamíchali sestavou, udělali změny, které nás nastartovaly. Nové složení nám prakticky pomohlo rozhodnout zápas,“ komentoval úspěšný střelec, jenž zaznamenal už dvanáctou branku v sezoně.

Brňanům v Olomouci chyběla lepší produktivita

Brňané chtěli v duelu proti Hanákům odčinit předchozí domácí nezdar s Hradcem Králové, nicméně v honbě za vítězstvím je zabrzdila bídná produktivita. Kometa vstřelila na ledě Olomouce pouze jeden gól a prohrála 1:2 v prodloužení. I přesto si svěřenci brněnského bosse Libora Zábranského připsali do tabulky cenný bod a bodovali poosmé z posledních devíti odehraných duelů. Komu se v aktuálním ročníku zatím daří nejlépe?

Kanadskému bodování Komety vévodí americký snajpr Peter Mueller, jenž nasbíral bezmála jednatřicet bodů. Druhé místo patří jeho spoluhráči Petru Holíkovi, který zaznamenal sice jen pět branek, zato je s dvaadvaceti asistencemi vůbec nejlepším nahrávačem brněnského celku v aktuální sezoně. Třetí příčku poté okupuje se čtyřiadvaceti body Martin Zaťovič. Mezi obránci se daří zejména Filipu Královi, jenž nasbíral čtrnáct bodů.

Střelecký koncert či porážka v prodloužení

Sparťanští hokejisté sehráli s brněnskou Kometou v probíhajícím ročníku zatím dvě vcelku odlišné partie. V prvním případě Pražané zvítězili jednoznačně 6:1, v odvetném utkání na brněnském ledě svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače padli 3:4 v prodloužení. V obou duelech se prosadil Jan Košťálek i kapitán Sparty Michal Řepík. Druhý jmenovaný je s osmnácti trefami vůbec nejlepším střelcem Pražanů v aktuální sezoně.


Číslo zápasu:

5

Obránce David Němeček v utkání proti Českým Budějovicím bodoval již popáté v řadě! Sparťanský bek má na kontě v této sezoně zatím pět gólů a skvělých dvanáct asistencí. Zapíše v příštím utkání na ledě Komety Brno další kanadský bod?

Kupte si speciální edici dresů pro CHL!

Díky našemu umístění v sezoně 2019/20 jsme se na tu letošní kvalifikovali do mezinárodní Ligy mistrů, která ovšem musela být kvůli koronavirovým opatřením zrušena. Champions Hockey League se přesto dohromady s Warrior Sports rozhodla kluby podpořit prodejem speciální edice dresů. 30 € z prodeje každého dresu poputuje přímo na konto týmu, kterému trikot náleží.

Pozor, jedná se o limitovanou edici! Dresy jsou v prodeji pouze do 9. února v 20:00 hodin, neváhejte tedy a pořiďte si památku na speciální sezonu zde: www.shop-chl.com.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila