15. 3. 2019 Daniel Ryl

Sparta má naději! Vrátí sérii do Vítkovic?

Hokejisté Sparty dokázali ve třetím utkání předkola Generali play off proti Vítkovicím navázat na dobré výkony z prvních dvou zápasů na ledě soupeře, které však tentokrát dokázali korunovat domácím vítězstvím 4:3 a snížit tak stav série na 1:2 na zápasy. Na podporu domácích fanoušků se budou sparťané spoléhat i v pátek 15. března od 19.00 hodin, kdy se ve čtvrtém utkání série pokusí vyrovnat stav a vrátit ji zpět na led soupeře. Čtvrté utkání vyrovnané bitvy vysílá přímým přenosem ČT sport.

Z kabiny Sparty: Publikum nás hnalo, musíme to potvrdit i v pátek

Až do poloviny třetí třetiny byli sparťané ve třetím předkole proti Vítkovicím lepším soupeřem a drželi vedení 4:1. Ostravané se však nevzdali a i s potřebnou dávkou štěstí dokázali snížit na rozdíl jediné branky. V závěru pak zachránila Spartu dokonce tyčka za zády Matěje Machovského. "Ve mně hodně zatrnulo," přiznal po utkání útočník Lukáš Rousek, autor dvou gólových přihrávek.

8 133
První domácí utkání Sparty v předkole Generali play off proti Vítkovicím sledovalo celkem 8 133 diváků, kteří sparťanům pomohli k výhře 4:3.

Mladý útočník Sparty tak výrazně přispěl k důležitému vítězství a potvrdil svou formu. "Chytl jsem asi formu, tak snad si ji udržím a budu v tom pokračovat. Cítím se sebevědomý na puku a hodně si věřím, nesmím to zakřiknout," zůstal po třetím utkání opatrný. I on si uvědomuje, že se pro jeho tým nic nemění a nadále zůstává nad propastí. 

"Když máme nůž na krku, hrajeme lépe. Musíme v tom v pátek pokračovat, protože ho tam máme pořád," zdvihl varovný prst a přiznal, že si jeho tým zkomplikoval povedený domácí výkon dramatickým závěrem. "Bylo to náročné na psychiku. Báli jsme se o výsledek a bylo to na naší hře znát," přiznal před novináři mladý sparťan, na jehož šikovné ruce a rychlé nohy se budou trenéři spoléhat i v pátečním utkání.

VSTUPENKY NA ČTVRTÉ PŘEDKOLO PLAY OFF

Rezervace pro držitele permanentních karet: Permanentkáři vlastnící permanentku pouze na základní část mají svá místa na druhé domácí utkání předkola play off rezervovaná do 15. března do 12.00 hodin. Své vstupenky si mohou vyzvednout po čtvrtečním utkání na pokladnách O2 areny, které budou budou otevřeny do 23.00 hodin, nebo v pátek mezi 10.00 do 12.00 opět na pokladnách O2 areny. V případě potíží nás kontaktujte na mailu predprodej@hcsparta.cz.

Rousek bodově válí, Sparta se spoléhá na přesilovky

Vyrovnaná a náročná série mezi Spartou a Vítkovicemi se dočká čtvrtého pokračování, na čemž mají podíl také brankáři. V prvních dvou zápasech byli Matěj Machovský i Patrik Bartošák oporami, což potvrdili také v Praze, ačkoliv se oba nevyhnuli zaváhání v podobě zaviněné nešťastné branky. I přes čtyři inkasované góly ve třetím duelu vykazuje vítkovický Patrik Bartošák parádní úspěšnost 94,12 %. Matěj Machovský se drží na 90,54 %.

Výborné výkony předvádí také útočník Lukáš Rousek. Mladík Sparty má na kontě už dva góly, k nimž v prvním domácím zápase přidal dvě asistence. Pozadu nezůstávají ani soupeři, jmenovitě autor čtyř asistencí Ondřej Roman a střelec Radoslav Tybor (1+2). Mezi obránci si vede nejlépe sparťanský zadák Jeremie Blain, jenž má na kontě už dvě asistence.

Velkou zbraní Sparty jsou zatím přesilovky. Pražané proměňují téměř každou pátou, když skórovali už třikrát ze třinácti početních výhod. Vítkovice tak v oslabeních inkasují, ale celkovou bilanci mají neutrální. Už třikrát totiž dokázali zaskočit Spartu ve vlastním oslabení, když jí v početní nevýhodě vstřelily už tři góly.


Sestavy ze třetího předkola Generali play off:

HC Sparta Praha: Machovský – Kalina, Blain, Piskáček (C), Pavelka, Dvořák, Košťálek, Delisle – Smejkal, Sill, Černoch – Klimek, Hlinka, Bukarts – Forman (A), Pech (A), Kudrna – Jarůšek, Klíma, Rousek.

HC VÍTKOVICE RIDERA: Bartošák – Mrázek, Trška, Výtisk (A), Krenželok, Šidlík, Hrabal – Olesz (C), Lev, Dej – Květoň, Roman, Tybor – Szturc (A), Poletín, Guman – Kucsera, Stránský, Schleiss.



AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek