29. 9. 2022 Daniel Ryl

Směr východ! Čekají nás vedoucí Pardubice

V páteční sérii tří zápasů zavítáme na led vedoucích Pardubic, kde se pokusíme vybojovat první venkovní vítězství v sezoně. Už podruhé v řadě tak narazíme na lídra tabulky, kterým naposledy byly Vítkovice, s nimiž jsme si poradili 5:3. Utkání na východě Čech startuje v 18:00 i za dohledu kamer O2TV Sport, na které můžete přímý přenos sledovat.

Bojovníka nepustí zranění, vrací se Thorell

Vítězství 5:3 nad Vítkovicemi bylo pro náš tým třetím domácím vítězstvím v sezoně, ke které pomohlo téměř 10 tisíc skvělých diváků! Svěřenci Pavla Patery s Patrikem Martincem si však uvědomují, že je na východě Čech čeká těžký sok.

Na marodce zůstává kromě dlouhodobých marodů útočník Jan Buchtele, ke kterému se přidal zraněný David Dvořáček. Do sestavy se naopak vrací mladší ze švédských bratrů Erik Thorell.

Vlakový výjezd fanoušků

Nechcete čekat až na nedělní domácí zápas s Karlovými Vary? Vyrazte spolu se Sparta Hockey Supporters na výjezd! Sparťané vyráží do města perníku hromadně vlakem. Více informací o této možnosti najdete na webu spartans.cz.

Zvučné posily zatím plní svůj účel

Východočeši, kteří přes léto mohutně posilovali zejména o krajánky z KHL, vstoupili do nového ročníku pravou nohou. Čtyři výhry z pěti zápasů vystřelily Dynamo do čela tabulky, ze kterého půjdou domácí i do našeho pátečního zápasu.

Skvělou formu hlásí zejména Tomáš Zohorna, který hattrickem sestřelil Kladno i Plzeň a s osmi body se dělí s Milanem Gulašem o první místo extraligové produktivity. Varovným prstem jsou nefungující přesilovky (15,79 %) i oslabení (66,67 %), ve kterých Východočeši patří naopak k nejhorším týmům extraligy.

LETNÍ PŘESTUPY V KÁDRU DYNAMA:

PŘÍCHODY ODCHODY
Tomáš ZOHORNA (Ú, Oskarshamn) Matěj BLÜMEL (Ú, Dallas Stars)
Martin BUČKO (O, České Budějovice) Dennis ROBERTSON (O, Salzburg)
Roman WILL (B, Čeljabinsk) Jurij SERGIJENKO (O, Astana)
David MUSIL (O, Třinec) Matt PETGRAVE (O, Sheffield)
Lukáš RADIL (Ú, Dynamo Riga) Anthony CAMARA (Ú, Nižněkamsk)
Tomáš HYKA (Ú, Čeljabinsk) Juraj MIKUŠ (O, Vítkovice)
Peter ČEREŠŇÁK (O, Plzeň) Marek HECL (Ú, Zvolen)
Tomáš DVOŘÁK (O, Sparta)Lukáš ANDĚL (Ú, Olomouc)

V tento den...

V utkání proti Pardubicím oslavíme jedno smutné výročí. V pátek uplyne 52 let od smrti Karla Kádi Peška, který nás navždy opustil deset dní po svých 75. narozeninách. Legenda hokejové i fotbalové Sparty získala ve své kariéře tři tituly hokejového mistra Evropy, ke kterým přidala i tři tituly s naší fotbalovou sestrou. Neuvěřitelný obojživelník byl také součástí bronzového hokejového týmu na olympiádě v Antverpách 1920.

Věděli jste, že...

Našemu kapitánovi to proti Dynamu pálí! Michal Řepík skóroval ve třech ze čtyř vzájemných zápasů předešlé sezony. Pokud zkušenému střelci věříte, u Fortuny si v hezkém kurzu 3.10 můžete vsadit na jeho gól i v pátečním utkání na východě Čech.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek