2. 2. 2021 Petr Pavlík

Říčka: Náročný duel, první gól nám pomohl

Útočník ROBERT ŘÍČKA vstřelil do sítě Karlových Varů hned dvě branky, přičemž výraznou měrou pomohl našim borcům k další cenné výhře. „První půlku zápasu jsme měli tlak, ale bohužel jsme si nedokázali vypracovat vyložené šance. Gólem na 1:0 se to trošku zlomilo, za výhru jsme moc rádi,“ komentuje úspěšný střelec.

Máme za sebou velice náročné utkání proti Karlovým Varům. Jak hodnotíš vyrovnaný duel?
První půlku zápasu jsme měli tlak, ale bohužel jsme si nedokázali vypracovat vyložené šance. Trávili jsme hodně času před soupeřovým brankářem, bylo tam pouze pár střel od modré čáry. Až gólem na 1:0 se to trošku zlomilo a branka na 2:0 byla pro nás skvělá. Tlak postupně sílil, z čehož se nám podařilo vstřelit ještě před přestávkou třetí gól. Výsledek jsme si už poté uhlídali.

Karlovy Vary preferují svižný hokej. Překvapily vás něčím?
Před zápasem jsme věděli, co nás čeká. Trenéři nás špičkově připravili, nicméně i přesto si myslím, že vstup do utkání byl z naší strany poněkud vlažnější. Na druhou stranu se nám podařilo udržet bezbrankový stav a snažili jsme se hrát trpělivě. Věřili jsme, že nějaký gól určitě přijde.

V utkání chyběl vinou zranění Vláďa Sobotka. Byla jeho absence znát?
Samozřejmě. Vláďa je zkušený hráč, dá se říct, že celou první přesilovkovou formaci řídí svými přihrávkami. Rozhodně je to pro nás oslabení. Věřím, že se brzy dá do kupy a bude moci opět naskočit.

Utkání navíc okořenila bitka, ve které byl součástí mimo jiné i David Němeček. Viděl jsi, jak se celá situace semlela?
Bohužel neviděl, ale shodou okolností jsem byl zrovna na ledě. Nevím, jak mi to mohlo uniknout. (směje se) Možná Něma soupeře dohrál či naopak. Těžko říct. Viděl jsem až, jak se tam mydlí. Každopádně si nevedl špatně, je dobře, že se nikdo z nás nebojí shodit rukavice.

V aktuální sezoně prožíváš skvělou formu, když jsi zaznamenal už čtrnáct branek. Těší tě to?
Určitě. Jsem rád, že jsem se dokázal už tolikrát prosadit. Mojí prioritou je pomáhat týmu, aby se nám co nejvíce dařilo. Celkově si myslím, že nám to s Buchtou a Pecháčkem v jedné formaci funguje skvěle. Pomáháme týmu svými góly. Cením si, že můžu přispívat svým dílem k výhrám.

Ve třetí třetině jsi ujel do samostatného úniku, který ovšem nevyšel podle tvých představ. Co bys zpětně udělal jinak?
Myslím si, že jsem mohl rovnou střílet. Bylo sedm minut do konce utkání, kotouč u tyčky poskočil, ve finále jsem vlastně ani nezakončil. Možná jsem mohl volit jednodušší zakončení, ale na druhou stranu jsem rád, že puk propadl brankáři o pár okamžiků později. Ovšem v neposlední řadě bylo důležité, že jsme získali další vítězství.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek