3. 11. 2015 Pavel Hrdina

Michal Čajkovský: Máme silnou ofenzivu

Sparta má nejlepší útok v extralize, což dokázala přenést i do zápasu proti Kärpätu Oulu. Finský tým zatím v CHL obdržel pouhou jednu branku, v úterý proti Spartě ale hned čtyři. Jednu trefu přidal i MICHAL ČAJKOVSKÝ. „Máme v týmu silnou ofenzivu. Dokazujeme to v extralize a jsem rád, že dnes i v Lize mistrů,“ pochvaluje si sparťanský obránce.

Michale, se vstupem do osmifinále play off musíte být spokojení…
Byl to skvělý zápas s výborným soupeřem, hodně se bruslilo. Jsme moc rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce.

Až dosud Kärpat v CHL exceloval v defenzivě. Čekali jste tuhou obranu?
Trenér nám už před zápasem říkal, že Kärpät nedostává moc gólů, takže jsme na to byli připravení. Dneska nám to tam napadalo.

Sám jste zvyšoval na 2:1 gólem od modré čáry. Z tribuny to vypadalo jako docela šťastná trefa…
Dostal jsem nahrávku pod nohy, snažil jsem se to zpracovat a co nejrychleji vystřelit na bránu. Padlo to tam. Ptal jsem se kluků, jestli se to od někoho odrazilo, ale asi ne.

Zlomili jste právě tímto gólem odpor soupeře definitivně?
Nemyslím si, že se to tím zlomilo, spíš se ke konci ukázala síla našeho týmu. Máme v týmu silnou ofenzivu. Dokazujeme to v extralize a jsem rád, že dnes i v Lize mistrů.

Finský tým měl ke konci silný tlak. Nebáli jste se, že by se utkání ještě mohlo zkomplikovat, stejně jako nedávno v extralize s Litvínovem?
Stalo se nám párkrát, že jsme si to ještě zkomplikovali, ale jak už jsem říkal, síla týmu se ukázala. Myslím, že ani ve Finsku to nebude lehký zápas a budeme se na to muset pořádně připravit.

Ve srovnání se startem soutěže byla na tribunách mnohem lepší atmosféra. Myslíte, že CHL začíná fanoušky zajímat?
Určitě ano. Tím, jak se postupuje, to lidi snad bude zajímat čím dál víc. Věříme, že budou chodit na hokej ještě víc, zvlášť na Ligu Mistrů.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek