27. 2. 2019 Robin Mana

Klimek: Na výkon s Třincem musíme navázat

Do sparťanské sestavy se téměř po roce vrátila sparťanská legenda Jaroslav Hlinka. Ale ani on nedokázal zabránit těsné prohře s třineckými Oceláři, po které Pražané i nadále zůstávají na desáté příčce. "Pořád má skvělou nahrávku a přehled. Škoda, že jsme jeho návrat neoslavili vítězně," litoval po utkání Hlinkův spoluhráč z útočné formace LUKÁŠ KLIMEK.

Jaké to bylo se opět sejít s Jardou Hlinkou v jedné lajně?
Bylo to super, já jsem si spolupráci s ním užil. Vzpomněl jsem si, jak jsme spolu hrávali dříve. Hokej určitě hrát nezapomněl, pořád má skvělou nahrávku a přehled. Je samozřejmě škoda, že jsme jeho návrat neoslavili vítězným zápasem.

V čem je jeho přínos mimo led?
Jarda je skvělý kluk do kabiny, má respekt všech hráčů, ale dokáže i mladším poradit a povzbudit je. Jeho přítomnost nám určitě moc pomáhá.

Dá se říct, že si spolupráci nemuselo sedat, že jste prostě jen obnovili známou spolupráci a hned vše fungovalo?
První třetina od nás nebyla ideální od celého týmu, Třinec nás trochu zavřel, ale v dalších, řekl bych 45 minutách, jsme byli lepším týmem, měli jsme víc šancí, ale bohužel jsme nedávali góly.

Ve třetí třetině jste měli hodně příležitostí hlavně díky přesilovým hrám.  Ač se vám střelecky prosadit nepodařilo, právě v této herní situaci by vám asi měl Jarda Hlinka nejvíce pomoci, že?
Přesně tak. Nahrávku má pořád neskutečnou, je jeho největší silou, to jsme všichni viděli.

Zbývají čtyři zápasy a Sparta drží desáté místo. Jak těžké bude v závěru udržet koncentraci? Přece jen, mohli jste Litvínovu utéci na šest bodů...
Udržet koncentraci nebude těžké. My vždy hrajeme o všechno a chceme vyhrát každý zápas. Čtyři utkání, to je pořád hodně bodů. Věříme, že jich na konci budeme mít co nejvíce.

Střelecky se ale nedaří, opět jste nedokázali vstřelit více než dvě branky, i když šance byly. Čím to podle vás je?
To kdybychom věděli... My si pořád říkáme, že jdeme do branky a jak jste sami viděli, šance byly, ale prostě nám góly nepadají. Není jiný recept, než to zkoušet dál a dál, tlačit se ještě víc...

O výsledku nakonec rozhodla zbytečná chyba, souhlasíte?
Ano, chyby nás sráží. Víme o nich a musíme se jich vyvarovat. Třinec je natolik vyspělé mužstvo, že nás samozřejmě hned dokázalo potrestat.

Může být středeční výkon povzbuzením do konce základní části?
Určitě. Na startu jsme trochu zaspali a přenechali soupeři iniciativu, ale na další dvě třetiny musíme navázat. Jen přidat góly. Ale jestli budeme takhle pokračovat, tak výhry přijdou. Zápas už je třeba hodit za hlavu a jedeme dál.

Los posledních kol vám docela nahrává...
Takhle situaci nemůžeme brát. Teď už všichni hrají o všechno. Na los se vůbec nedíváme a musíme se soustředit sami na sebe. A je jedno jestli přijede Třinec, nebo Vary.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek