9. 8. 2022 Daniel Ryl

Horák: Úžasná atmosféra! Kořen chytal parádně

Vstup do herní přípravy vyšel sparťanům skvěle, když v pražském derby zvítězili nad Slavií 3:2. Vedoucím gólem se pod triumf podepsal ROMAN HORÁK, který chválil Josefa Kořenáře a zároveň našel ve hře nedostatky. "Pouštěli jsme Slavii do zbytečných přečíslení a úniků, ale byl to první zápas," zůstává klidný zkušený útočník.

Na první přípravné utkání mělo derby extraligové parametry, že ano?
Extraligové parametry mělo hlavně z hlediska atmosféry, která byla úžasná! V létě jsem takovou návštěvu vůbec nečekal, fanoušci si zaslouží poděkování. Po hokejové stránce to byl typický první zápas. Ve hře byla spousta věcí, na kterých je potřeba zapracovat.

Pomohla vysokému tempu i kulisa zápasu?
Je to derby, oba chtějí vyhrát. Klobouk dolů před slávistama, hráli výborně. Kulisa určitě pomohla. Všichni chtějí první zápas hrát, ale je tam spousta chyb. Pouštěli jsme Slavii do zbytečných přečíslení a úniků na branku. Musím pochválit Kořena, který chytal parádně! Na velké hodnocení je ale moc brzy.


Utkání jsme ale mohli rozhodnout i dříve, souhlasíš?
Oba jejich gólmani chytali parádně! I mně ve třetí třetině parádně chytil šanci, aniž bych věděl jak. Šance jsme měli, něco jsme zbytečně přehrávali do prázdné branky. I já jsem trošku známý, že někdy radši přihraju, než abych střílel. (usmívá se) Asi bych se choval jinak ve finále extraligy, ale byl to první zápas. Za stavu 2:0 jsme si chtěli trošku hrát, což se nám vymstilo. Jsme rádi, že Příba dal rozhodující gól a vyhráli jsme.

Bylo pro tebe lepší, že jsi hrál v lajně s Řepou a Sobem, které dobře znáš?
S oběma jsem hrál i v minulých letech, takže to bylo do jisté míry jednoušší. Jsem rád, že nám to šlo i dneska.

Jak si zatím zvykáte na nové trenéry?
Na velké hodnocení je dost brzy. Trénovali jsme společně teprve týden, hned jsme měli zápas, ale jsou zkušenosti pozitivní. Trenéři se s námi snaží hodně komunikovat, ale neřešili jsme žádné velké systematické věci, to teprve přijde.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek