8. 8. 2022 Daniel Ryl

Noví trenéři i posily, přípravu odstartuje derby

Čekání je u konce, sparťani! Už v úterý 9. srpna od 18:30 hodin zahájíme letní přípravu domácím utkání proti Slavii, které bude premiérou pro letní posily a nový trenérský štáb. Ve Sportovní hale Fortuna prodloužit domácí vítěznou šňůru a odčinit loňskou přípravnou porážku v Edenu.

Konečně na led, do derby i s lídry a posilami

Trenéři Pavel Patera a Patrik Martinec budou mít k dispozici naše lídry i čerstvé letní posily. V utkání proti vršovickému rivalovi tak půjdeme v téměř kompletní sestavě. "Těšíme se. Je to bitva o Prahu. Prý dorazí víc fanoušků než na běžný přátelák, snad bude hezká atmosféra," vyhlíží kapitán Michal Řepík, který by měl v utkání také nastoupit.

O žádné rozbruslení v Holešovicích rozhodně nepůjde, sparťané chtějí natáhnout svou domácí sérii na čtyři vítězné domácí derby za sebou. První zápas na lavičce Sparty čeká i nového trenéra Pavla Pateru. "Začínáme sezonu a hned derby se Slavií. Přijde dost lidí, bude to takový letní svátek hokeje," říká ikona českého hokeje, která jen těžce skousává porážky.


Slavia obměnila kádr, přivedla i exsparťany

V kádru soupeře najdete oproti loňskému přípravnému utkání v Edenu řadu nových tváří. Mužstvo posílili zadáci Dušan Žovinec, Šimon Szathmáry či nadějný bek Karel Klikorka. Do Edenu pak zamířili kvalitní a zkušení útočníci se sparťanskou minulostí Vladimír Růžička s Pavlem Mrňou.

Derby v Holešovicích bude premiérou také pro Slavii, která tak odstartuje nabitý program devíti přípravných duelů. Svěřenci Jiřího Vebra se po pražském šlágru představí v Mladé Boleslavi, načež je čekají dvojzápasy proti Kolínu, Litoměřicím a Kladnu. Generálkou na Chance ligu bude zářijový souboj proti béčku Pardubic.

Bilance v derby: doma máme navrch!

Od posledního extraligového souboje uběhlo v únoru sedm let, od té doby se tak pražské derby odehrává jen v rámci přípravy. Z celkem šesti zápasů jsme vyhráli celkem pětkrát, z toho třikrát na holešovickém ledě - naposledy před třemi lety 5:0.

V předešlém roce jsme v omlazené sestavě na houževnatou Slavii nestačili, když góly Jana Kerna a nejzkušenějšího sparťana Adama Poláška neodvrátily porážku 2:5.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek