8. 3. 2019 Jakub Hromada

Hlinka: Jsem rád, že tu nejsem jen do počtu

Sparťané zvládli klíčový závěrečný duel základní části proti Bílým Tygrům z Liberce, které porazili 5:2! Postupují tak do předkola play off, ve kterém se střetnou s Vítkovicemi. Hned dvěma přesilovkovými trefami pomohl k výhře JAROSLAV HLINKA. „Jsem rád, že jsem mohl takhle pomoct, ale dneska jsem na ledě viděl tým, a to je pro nás hodně důležité,“ těšilo sparťanského veterána.

Jaké to je být spasitelem Sparty a poslat ji dvěma góly do předkola?
Určitě bych to takhle nenazýval. Na první gól jsem dostal nabídku do úplně prázdné brány, takže jsem nebyl žádný spasitel. Hráli jsme výborně jako tým a vítězství jsme si zasloužili.

Jaká byla reakce spoluhráčů po vašich gólech? Co třeba zápisné?
Zápisné musíme probrat, ale určitě něco bude. Nechci ale mluvit o svých gólech. Samozřejmě jsem rád, že jsem mohl takhle pomoct, ale tentokrát jsem na ledě viděl tým, a to je pro nás hodně důležité.

Co teď bude důležité pro předkolo play off proti Vítkovicím? Co by měla Sparta předvádět?
Myslím si, že bychom měli předvádět právě to, co proti Liberci. Poté se nemáme za co stydět. Čeká nás těžký soupeř, výborný tým. Moc o nich nemůžu mluvit, letos jsem proti nim nenastoupil, jen jsem je tu viděl hrát. Je to kompaktní mužstvo s výborným brankářem, rozhodně nás nečeká nic snadného.

Je to sice o výhře Sparty, ale jaké to bylo, opět slyšet své jméno od fanoušků?
Samozřejmě příjemné. Je super pocit, že jsem tomu pomohl i těmi góly. Pro mě je důležité, že tady nejsem jenom do počtu. Že se tu se jmenovkou na dresu jen tak nemotám. 

Napadlo vás před pár měsíci, že ještě budete někdy dávat góly s rudým „S“ na hrudi?
Ne, to mě určitě nenapadlo. Já jsem byl víceméně od Vánoc přesvědčen, že kariéra pro mě končí. Poté jsem se domluvil s Vrchlabím, že jim pomůžu, ale tohle mě ani ve snu nenapadlo.

Jaká byla nervozita před zápasem vzhledem k jeho důležitosti?
Nějaká nervozita byla, ale musím říct, že já sám jsem nervózní moc nebyl. Spíš jsem se snažil si zápas užít, na druhou stranu jsem se tady nechtěl loučit nějakou blamáží, což by asi porážka znamenala.

Sledovali jste během zápasu výsledky i z jiných stadiónů?
Já jsem si všiml po druhé třetině, co nám svítilo na televizi v šatně, kdy to bylo 1:1. Poté ještě na kostce, když Vítkovice o dost vedly. Tehdy to ze mě spadlo.

Můžete na výkonu proti Liberci stavět i v play off?
Určitě ano, byl to týmový výkon, bojovali jsme jeden za druhého. Podpořeni jsme byli skvělým brankářem, takže to už byl trochu výkon hodný play off. Uvidíme, když takhle budeme pokračovat, jestli to bude stačit na Vítkovice.

Zestárnul jste během těchto bláznivých devíti dní, nebo jste naopak omládl?
Já už jsem starý dost, asi už jen tak nezestárnu.

Zápas jste si ztížili několika vyloučeními...
Plynulo to z té přemíry snahy. Fauly pramenily z toho, že jsme se snažili zachraňovat góly, mnohdy až nešikovně. Malinko jsme si to zkomplikovali, ale skvěle jsme oslabení odbránili. Skvělá obětavost byla klíčová pro celý zápas. Kdyby Liberec přesilovky využil, mohlo to být o gól a závěr by byl ještě pořádně dramatický.

Před 13 lety jste play off také zachraňovali v posledním kole se Slavií. Poté jste vyhráli titul. Vzpomněl jste si na to?
Vzpomněl. Když jsem jel před třinácti lety na zápas, tak jsem byl ale mnohem víc nervózní. Daleko víc na mě ležela zodpovědnost za tým. Je fajn, že jsme to i tentokrát zvládli.

Uklidňoval jste spoluhráče, když jste sám nebyl nervózní?
V kabině jsem hodně mluvil, ale nepřeceňoval bych to... Jsou to jen takové ty řeči okolo, že musíme hrát naplno a uvidí se. 

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek