3. 2. 2020 Daniel Ryl

Domácí série pokračuje, přijedou Vítkovice

Trenér Miloslav Hořava prožil vítěznou premiéru na lavičce Sparty, ale už dva dny po těžkém duelu proti Kometě povede své svěřence do další bitvy! Na startu reprezentační přestávky přivítají sparťané v úterý od 18:30 hodin Vítkovice, které potřebují v boji o záchranu každý bod. Náš tým se naopak může vrátit na druhé místo.


Defenzivu kosí zranění, Spartě vypomůžou "krajánci"

V nedělním utkání proti Kometě Brno předvedli sparťané dobrý výkon, který korunovali vítězství 4:3 po prodloužení a ukončili sérii porážek. "Přeju si, aby se to nezastavilo pouze na jednom zápase. Musíme jít postupně k play off. Jakou budeme mít pozici, to nehraje až tak velkou roli. Je důležité, abychom se na něj pořádně připravili," řekl po utkání kapitán Michal Řepík.

V sestavě nového trenéra Miloslava Hořavy se objevil navrátilec Tomáš Pavelka, ale realizační tým počítá i nepříjemné ztráty. Na delší dobu bude mimo hru obránce Martin Jandus, v průběhu zápasu odstoupil s lehčím zraněním také zkušený zadák Ville Koistinen. Do utkání proti Vítkovicím tak opět zasáhne zadák Radek Jeřábek, po téměř osmi letech se ve sparťanském dresu objeví také Dušan Žovinec.

Vítkovice posilovaly a rozjely se za záchranou!

V Ostravě před sezonou omladili kádr, přesto je současné postavení v tabulce zklamáním. Vítkovičtí během sezony dokonce vyměnili trenéra, přivedli několik nových tváří a poslední týden jim konečně vyšel podle představ. Ridera totiž zvládla za dva body těžký boj v Olomouci (5:4p), porazila v těžkém duelu rozjetý Zlín (1:0), vykradla Liberec (2:1sn) a v neděli zvládla důležitý souboj proti Kladnu (3:0).

Do utkání proti Rytířům už zasáhla nová posila - maďarský zadák Jesse Dudas. Proti Spartě už by mohl být připravený útočník Peter Šišovský, jenž přišel ze slovenské Detvy až v posledních minutách posledního lednového dne. V týmu už se zabydlují posily z Komety útočníci Jan Hruška s Martinem Dočekalem, v lednu dorazil z Hradce Králové ještě obránce Mislav Rosandič.

Sparta proti Vítkovicím: rekord i první extraligový gól

Vzájemné zápasy aktuální sezony hovoří jednoznačně pro náš tým. Sparta nejprve i díky dvěma gólům Andreje Kudrny zvítězila na ledě soupeře 5:1 a ve druhém venkovním duelu vytvořila výhrou 3:1 nový extraligový rekord, čítající deset venkovních výher v řadě. Ve třetím souboji už se sparťané zapotili více, když museli dvakrát dohánět ztrátu. To se jim podařilo a o vítězství 5:3 rozhodl první extraligovou trefou mladík David Vitouch.

Víte, že...

Rivalitu mezi Spartou a Vítkovicemi pamatuje už řada generací. Aby ale Sparta vyhrála všechny čtyři vzájemné zápasy základní části za tři body, to se nestává často. Naposledy se jí to podařilo v mistrovské sezoně 1999/2000, když vyhrála 4:1, 3:2, 6:2 a 7:1. Náš současný manažer a asistent trenéra Jaroslav Hlinka tehdy bodoval ve všech zmíněných zápasech a v posledních třech duelech dokonce vstřelil gól.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek