6. 12. 2022 | Petr Pavlík

LIB – SPA 0:1 – Vítězství ke 119. narozeninám!

22., úterý 6. 12. 2022
Liberec - Sparta LIB - SPA
Liberec: Kváča – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Kolmann, Šedivý – Birner (A), Filippi, Ordoš – A. Najman, Bulíř (C), Frolík – Flynn, Šír, Faško-Rudáš – Vlach, Jelínek (A), Rychlovský.
Sparta: J. Kovář – Kempný, Polášek (A), Mikliš, Moravčík, Němeček, Jandus, Krutil – M. Forman, Sobotka (A), D. Simon – E. Thorell, Horák (C), Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, Dvořáček – Konečný, G. Thorell, Safin.
Branky a nahrávky: 27. Dvořáček. Rozhodčí: Pražák, Šindel – Brejcha, Gerát. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 893. Střely na branku: 28:29. Průběh utkání: 0:1. Nejlepší hráči utkání: Petr Kváča - Jakub Kovář.
Sparťané v dohrávce devátého kola vyhráli v Liberci 1:0 a nadělili si vítězný dárek ke svým 119. narozeninám od založení klubu! Náš tým rozhodl o výhře ve druhé části, kdy dotlačil kotouč za brankovou čáru David Dvořáček. V brance se prezentoval úspěšnými zákroky Jakub Kovář, který vychytal čisté konto, a pomohl tak k sedmé výhře v řadě.

Komentář

Sparťané působili v průběhu první třetiny aktivním dojmem a vypracovali si hned zkraje úvodního dějství první šance. Jandusova rána z dobré střelecké pozice našla jen připraveného libereckého muže s maskou, který podržel svůj celek. Náš tým byl na koni a domácí brankář musel likvidovat další šance hostí. Konečného průnik však ztroskotal znovu na připravených betonech libereckého gólmana.

Pražané v aktivitě nepolevovali a vynutili si první nedovolený zákrok ze strany Bílých Tygrů. Souhra dvou sparťanských útočníků Davida Tomáška s Erikem Thorellem ovšem ke gólu nevedla, byť se jednalo o pěknou akci. Vzhledem k tomu, že oba brankáři byli ve zbytku první třetiny bezchybní, odcházelo se do kabin za nerozhodného stavu 0:0. Náš tým soupeře ze severu Čech dle statistických údajů přestřílel, když vyslal celkem dvanáct střeleckých pokusů.


Útočníci Tomášek s Erikem Thorellem si v Liberci počínali skvěle a jejich souhra byla k vidění také ve druhé části. Tomášek totiž přebruslil bránícího hráče a v následném přečíslení dvou proti jednomu našel právě Thorella, který si zpracoval kotouč na hokejce a poté nasměroval střelu do náruče Kváči. A když se liberečtí hokejisté dlouho nemohli dostat do tempa, sparťanský celek konečně udeřil. Útočník David Dvořáček využil nepřehledné situace v brankovišti a dorazil kotouč do sítě.

Domácí mužstvo se po první inkasované brance herně probudilo a začalo vytvářet větší rozruch v útočném pásmu. V dalším průběhu prostředí části si liberečtí hokejisté dokonce zahráli přesilovku a byli velmi nebezpeční! Vlachova dělovka z pravého kruhu orazítkovala jen tyčku Kovářovy branky. Když pak unikl v dalších minutách útočník Jelínek, sudí po faulu Janduse nařídili trestné střílení. K nájezdu se rozjel znovu zkušený kapitán, který ale ani na druhý pokus sparťanského gólmana nepřekonal.


Domácí Tygři vstupovali do třetí třetiny s jednobrankovým mankem a snažili se o vyrovnání. První příležitost v útočném pásmu měl na svědomí Frolík, který chtěl zaskočit brankáře Kováře bekhendovým pokusem. Sparťané se soustředili převážně na obrannou činnost a domácí hráči se naopak tlačili před našeho brankáře, kterého o pár okamžiků později prověřil obránce Kolmann. I přesto, že domácí borci nic nezabalili a snažili se o vyrovnání, sparťané výsledek nepustili a zvítězili fotbalovým skóre 1:0.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (Bílí Tygři Liberec): "Rozdělil bych utkání na dvě části. V první třetině byla lepší Sparta, jelikož měla lepší pohyb. Bylo vidět, že její hráči jsou ve formě a v pohodě. Ve druhé třetině byla zhruba do desáté minuty aktivnější Sparta, ale už jsme se začali lepšit, měli jsme i nějaké příležitosti. Ta třetina nám dala naději do té třetí. Ztráceli jsme jeden gól. Třetí třetina byla z naší strany výborná, kluci dřeli, celý tým pracoval výborně. Tlačili jsme se do zakončení, soupeře jsme přestříleli. Mrzí nás samozřejmě, že se nám nepodařilo vstřelit vyrovnávací branku. Oba gólmani podali výborný výkon a Sparta byla v zakončení o jeden gól lepší."

Miloslav Hořava (HC Sparta Praha): "Viděli jsme výborné utkání od obou soupeřů. Byl to rychlý a tvrdý hokej. Skóre bylo o jednom gólu, jsem rád, že jsme ho dali my, a že jsme výhru nakonec ubránili. Domácí tlačili, ale musím říct, že nám pomohl výborný výkon gólmana, všichni hráči si šli pro vítězství. V závěru byla k vidění hromada šancí, tam už je to otázka štěstí. Buď kotouč vyletí ven, nebo dovnitř. Štěstí stálo při nás, proto jsme získali tři body."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek