20., pátek 3. 11. 2000
Znojmo - Sparta ZNO - SPA
Znojmo: Svoboda - Havíř, Heš, Kumstát, Petlák, Soudek, Valko - Haman, Kaňkovský, Lipina, Mařák, Pazourek, Procházka, Pucher, Uram, Vorel.
Sparta: Bříza - Dobroň, Kroupa, Nedvěd, Ptáček, Rebolj, Zábranský - Chabada, Duda, Hlinka, Hrbek, Kratěna, Martinec P., Novák V., Vůjtek, Zelenka, Žemlička.
Branky a nahrávky: 36. Mařák (Valko, Kaňkovský), 39. Pucher (Uram, Kumstát), 52. Vorel (Kaňkovský, Mařák). Rozhodčí: Havlík - Guth, Rittich. Vyloučení: 3:4, navíc Žemlička (SPA) 10 min. Diváci: 5500.
HC Sparta Praha

Komentář

Ani pošesté v řadě se nepodařilo hokejistům Sparty vyhrát. Do Znojma přijeli pro tři body, ale nepodařilo se jim vstřelit jediný gól. Stále zdravotně indisponovaný obránce Šrek a útočníci Broš a Sivek nenastoupili ani ve Znojmě, ovšem i domácí nemohli postavit tři hráče základní sestavy, Finka, Pláška a Jakeše.

Úvod patřil spíše domácím a podepisovala se na tom opět sparťanská obrana. Před brankou se objevil osamocený Petlák, ale chytrou přihrávku spoluhráče od mantinelu nevyužil díky pohotovému Břízovi, který se včas přesunul k tyči. Za moment nepokryl Rebolj Vorla a jeho střelu z ideální pozice musel zastavit až brankář. Další hrubku provedl slovinský obránce při rozehrávce za vlastní klecí, když poslal puk přímo na hůl Mařáka. Bříza se ale opět blýskl a pokryl ekvilibristicky i dorážku Kaňkovského. Hrbek na druhé straně v tísni nemohl důrazně zakončit, pak se v přesilovce hostí od 12. minuty mohl trefit Kratěna, ale nedal a proti Svobodovi neuspěl ani Hlinka. Orli byli ve své přesilovce o něco lepší, ale gólman Pražanů odolal.

Z úvodu druhé části se hrálo spíše na půlce domácích. Góly to ale Spartě nepřineslo. Na druhé straně se třikrát dostal do šance Kaňkovský, ale ani jednou mu nepřálo štěstí. To měl ve 36. minutě Mařák. Vyjel od mantinelu a ze strany překonal střelou o tyč sparťanského gólmana. Za dvě minuty předvedl krásnou akci Uramův útok a Peter Pucher zvýšil švihem pod horní tyč na 2:0.

Ve 42. minutě neuspěl před brankou Lipina ve vyložené šanci. Za chvíli znovu nepřekonal Břízu při teči Procházkovi střely. V 50. minutě nevytěžil Pucher z akce dva na jednoho, ale pak předvedla trojice Mařák – Kaňkovský – Vorel skvělou kombinaci a gólem z úhlu po ledě poslal Vorel Spartu definitivně do kolen. Přesto ještě hosté bojovně zvedli hlavu, sehráli výborně přesilovku, ale neuspěli v koncovce a připravili se nedisciplinovaností o možnost s výsledkem pohnout. Následnou početní výhodu Znojmo nevyužilo, ale už bylo jasné, kdo je vítězem v zápase. Domácí slavili postup na 9. místo tabulky, hned za propadající se Spartu.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek