5., neděle 17. 9. 2000
Sparta - České Budějovice SPA - CEB
Sparta: Bříza - Dobroň, Holý, Kroupa, Ptáček, Rebolj, Zábranský, Šrek - Broš, Chabada, Hlinka, Kratěna, Martinec, Novák, Slanec, Vůjtek, Žemlička.
České Budějovice: Mařík - Benák, Čierny, Jasečko, Martínek, Suchánek, Zíb - Bělohlav, Brabenec, Brož, Filipi, Kotalík, Nedorost, Rob, Turek, Vondrka, Šimánek.
Branky a nahrávky: 5. Martinec (Kratěna, Zábranský), 25. Martinec (Vůjtek), 37. Vůjtek (Martinec, Rebolj) - 36. Jasečko (Filipi, Brabenec), 54. Čierny (Filipi). Rozhodčí: Haber - Hauser, Sichrovský. Vyloučení: 8:6. Diváci: 3649.
HC Sparta Praha

Komentář

Slabá návštěva ani ne čtyř tisíc diváků přihlížela na Spartě utkání 5. kola extraligy. Do prvního útoku se vrátil uzdravený Vůjtek, ale výkon ze Slavie domácí nezopakovali.

Úvod utkání patřil Spartě. V páté minutě se domácí ujali vedení Martincem, který využil přihrávky Kratěny. Hosté vyrovnali hru a zlepšenou kombinací se dostávali před Břízu. Přesto měli více ze hry Sparťané.

České Budějovice nastoupili do druhé části zostra. Domácí první útok ale předvedl pěknou akci a Martinec tentokrát po přihrávce Vůjtka zvýšil na 2:0. Jako vždy patřila druhá část Spartě, znovu Vůjtek měl gólovou šanci, Kratěna nastřelil tyč. Hosté ale také nezaháleli a jejich aktivita se jim vyplatila ve 36. minutě, když Jasečko snížil. Za minutu ale přišla akce domácích, při které si tentokrát Vůjtek připsal gól a Martinec asistenci - 3:1.

Po několika minutách poslední třetiny se Sparta dostala pod tlak hostí, kteří ji v této chvíli převyšovali především kombinačně. Šest minut před koncem přišlo zákonité vyústění v podobě gólu z hole Čierneho - 3:2. V 57. minutě už Mařík opustil branku, rozhodčí vylučoval ostošest. Tyčka v posledních minutách zachránila Spartě všechny tři body a publikum se mohlo radovat z vítězství.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek