46., úterý 22. 2. 2000
Havířov - Sparta HAV - SPA
Havířov: Masný (37. Horyna) - Javín, Pekárik, Philipp, Punčochář, Tejkl, Tomášek, Vyhlídal - Čech, Hanzal, Kontšek, Melenovský, Mikeska, Peterek, Pilavka, Pivko, Sikora, Sýkora T., Zdráhal.
Sparta: Bříza - Benýšek, Kučera, Nedvěd, Ptáček, Rebolj, Sýkora M., Šrek - Broš, Chabada, Hlinka, Kašpařík, Kratěna, Martinec P., Novák, Vůjtek, Výborný, Zelenka.
Branky a nahrávky: 7. Kontšek (Vyhlídal, Tomášek), 22. Mikeska (Sikora) - 5. Zelenka (Hlinka, Chabada), 21. Výborný (Martinec, Broš), 28. Ptáček, 29. Kučera (Výborný, Broš), 40. Zelenka (Hlinka, Ptáček). Rozhodčí: Kolísek - Cambal, Unzeitig. Vyloučení: 6:3, navíc Mikeska (HAV) 10 min. Diváci: 2400.
HC Sparta Praha

Komentář

Bez zraněného Žemličky a se sebezapřením nastupujícím Vůjtkem hrála Sparta na ledě kandidáta na baráž.

Skóre otevřel v páté minutě Zelenka. Hosté vyrovnali dělovkou Kontšeka. Gólman Masný, který hrál za domácí poprvé už od úvodu, si s dalšími sparťanskými šancemi v první třetině poradil. Stejně úspěšný byl při šancích Femaxu Bříza, neuspěli proti němu ani Melenovský a Mikeska.

Krásný blafák předvedl ve 21. minutě Výborný. Domácí za půl minuty opět vyrovnali, ale pak se Sparta definitivně utrhla. Ptáčkova rozehrávka u vlastní branky se po teči odrazila směrem na Masného a po změně směru skončila k překvapení všech v síti. Na 2:4 zvýšil proti konsternovaným domácím v přesilovce Kučera a Masný putoval na střídačku. Zelenka ještě v 39. minutě pojistil na 2:5.

V dohrávací závěrečné třetině se vrátil zpět do branky Masný za zraněného Horynu a Sparta dovedla utkání do vítězného konce. Pro Spartu je jedinou kaňkou, že znovu za Vladimíra Vůjtka zaskakoval od druhé třetiny Kašpařík.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek