ČF2, čtvrtek 4. 3. 2004
Sparta - Vítkovice SPA - VIT
Sparta: Bříza - Sloboda, Řezníček, L. Procházka, Šrek, Kuboš, Srdínko - Ujčík, Broš, Chabada - Ton, Marek, Tomajko - Špilár, Šimíček, Bartečko (15. - 20. Dragoun), od 28. navíc Šindel. Trenéři: Hadamczik, Konečný.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, Černošek, Seman, Zápotočný, Rimmel, Pavel Kumstát, od 44. navíc Ficenc, Chmelíř - Míka, Burger, Krayzel - I. Padělek, Turek, Hubáček - Irgl, J. Štefanka, M. Tomášek, od 14. navíc Olesz, od 17. Hulva, od 44. Köhler. Trenéři: Svozil, A. Tomášek.
Branky a nahrávky: 28. Marek (Řezníček), 39. Bartečko (Ton), 57. Ton (Šrek). Rozhodčí: Homola, Turčan - Český, Kostka. Vyloučení: 7:5, navíc Tomajko, Bartečko - Hubáček, Turek všichni 10 min. Bez využití. Diváci: 6025. Stav série: 2:0.
HC Sparta Praha

Komentář

Úvod zápasu přinesl více šancí než včera. Už v 1. minutě nedal vyloženou šanci Ton, na druhé straně se neprosadili Ivan Padělek a Seman. Obě strany se však začaly včas soustředit na obrannou hru a vzruch tak nejvíce přineslo množství chyb při rozehrávce. V 8. minutě zmáčkli hosté Spartu v přesilové hře, Černošek, Míka a Burger však málem v křížové palbě na výborného Břízu nevyzráli. Ve sparťanské přesilovce si připsal jedinou šanci domácích Broš. Další početní výhodu dostali domácí ve 13. minutě, kdy ke dvouminutovému trestu přibyly dokonce dva desetiminutové. Ton byl v této přesilovce stažen v sólovém nájezdu, ale trestné střílení Marek nedal a ani další tlak ke gólu nevedl. Ke konci první třetiny sparťané čtyřikrát pálili z uctivé vzdálenosti, střely byly pro Pince lahůdkou.

Ani ve druhé části Sparta soupeře nepřevyšovala. Dokázala se však dostat do vedení. A to i přes dvojnásobnou přesilovku hostí, která trvala 36 sekund. Ve 26. minutě spálil dosud největší možnost v utkání Šimíček, který hledal vhodnou střeleckou pozici před Pincem, ale nedokázal jej přehodit. Pak podržel Spartu několika jistými zákroky Bříza a skóre tak mohl otevřít až Jan Marek, kterého našel na útočné modré Řezníček. Marek se ze sóla nemýlil. Na druhé straně se blýskl několika dobrými pokusy Irgl, hosté hrozili i v přesilovce, ale Bříza si vysloužil za své zákroky ovace publika. Domácí se stáhli do obrany, ze které vyráželi do protiakcí. Minutu před druhou sirénou jednu z nich využil Bartečko, jenž využil nápad Tona – 2:0.

V úvodu třetí části přinesla nejvíce vzruchu obrovská šance Turka, jehož střelu z prostoru mezi kruhy zastavil Bříza. Už ve 47. minutě při přesilovce si hosté vybrali oddechový čas, který jim vynesl další gólovku Turka. Bříza ale byl opět hrdinou okamžiku. Velkou šanci připravil za pět minut Chabada pro Broše, Pinc ale střelu sparťanského centra zblízka ustál. V téže minutě promarnili možnost Marek a Bartečko, kteří mohli jít sami na branku. Sparta však mířila za vítězstvím. Jakmile hosté nechali pootevřená zadní vrátka, rozrazil je v 56. minutě sólovým nájezdem Ton s netradičním panenkovským zakončením - 3:0. Petr Bříza nepustil za svá záda jediný puk soupeře a nulou tak výrazně dopomohl mužstvu ke druhé výhře v sérii. Další zápas se hraje v neděli v Ostravě. Ohlasy trenérů

Ohlasy trenérů

Alois Hadamczik, Sparta: "Jsme spokojeni s výkonem, hráli jsme konečně ze zodpovědné obrany, pohlídali jsme střední pásmo. Vytvořili jsme si spoustu šancí a myslím, že se hrál pěkný kombinační hokej a samozřejmě jsme s spokojeni s výsledkem."

Aleš Tomášek, Vítkovice: "Dneska byla Sparta lepší, hlavně ve využívání příležitostí, které jsme jim po našich chybách nabídli. Udělali jsme jich daleko víc než včera, včera jsme byli lepší, dneska Sparta. Není problém pro nás Sparta, ale Petr Bříza, máme už takový malý komplex, nemůžeme mu dát gól. Dneska jsme mu nedali žádný a ještě jsme udělali chyby."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila