24., úterý 18. 11. 2003
Zlín - Sparta ZLN - SPA
Zlín: Murín - Hamrlík, Blaťák, Tesařík, Zubíček, D. Nosek, Macholda, Hučko - Balaštík, Leška, Veselý - Barinka, Jenáček, Weissmann - Okál, Vlach, Záhorovský - Dubec, Karný, Mokrejš. Trenéři: Bokroš, Stuchlík.
Sparta: Bříza - Jan Hanzlík, Řezníček, Buzek (41. J. Kasík), Srdínko, Richter, Šrek - Jantovský, Broš, Chabada - L. Svoboda (35. Vondráček), Marek, Špilar - Z. Sedlák, Šindel (41. Dragoun), Eiselt. Trenéři: Hadamczik, Konečný.
Branky a nahrávky: 4. Mokrejš (Karný, Blaťák), 9. Weissmann (Barinka, Jenáček), 25. Vlach (Macholda) - 5. Chabada (Řezníček). Rozhodčí: Husička - Machálek, Čech. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Diváci: 6545.
HC Sparta Praha

Komentář

Úvod přinesl hned několik šancí na obou stranách. Hned po minutě hry se natlačil před Břízu čtvrtý útok domácích, ale Bříza vytěsnil Mokrejšův pokus. Na druhé straně neuspěl Broš a Eiselt. Ve 4. minutě hala poprvé burácela, Mokrejš, kterého našel z rohu Karný, zblízka prostřelil Břízu. Za půl minuty bylo srovnáno. Chabada dorazil z prostoru mezi kruhy Řezníčkovu střelu a svým prvním gólem v sezóně ukončil 215 minut trvající domácí neprůstřelnost Murína. Medvědi se snažili útočnou hrou vrátit vedení na svoji stranu, donutili Spartu dvakrát faulovat, a přestože nevyužili minutu a čtvrt dlouhou přesilovku pět na tři, krátce na to Barinka z protiútoku uvolnil Weissmanna, který do odkryté branky skóroval podruhé. Vyrovnat mohl opět Chabada, ale Murín vytlačil jeho střelu na horní tyč. Jediná přesilovka sparťanů v třetině zůstala nevyužita, Zlínští v jejím závěru neproměnili ani druhou dvojnásobnou početní výhodu, která trvala 22 sekund.

Vynahradili si to ve 25. minutě, kdy Vlach vyhrál buly pro obránce Macholdu, jehož lehkou střelu sám tečoval za bezmocného Břízu – 3:1. Převahu domácích dokumentoval v další velké šanci Weissmann, jenž překonal Břízu mezi betony, ale netrefil branku. Gólovou šanci neproměnil ani na sklonku další početní výhody exsparťan Leška. Snaha hostí o dobytí domácí klece končila až příliš často jinak než zakončením, sparťané Murína téměř neohrozili. Gólu se Holešovičtí nedočkali ani v přesilové hře, během níž nazlobil sudí domácí publikum, které se dožadovalo odpískání několika zákroků, především na Lešku. Těsně před sirénou atakoval Buzek zasahujícího Murína, domácí Jenáček jej napadl a oba byli vyloučeni.

Tlak oslabené Sparty nepřišel ani po přestávce. Naopak. Do šance pronikal Mokrejš, blízko ke skórování měl Jenáček. Tlak elitní řady domácích museli utnout sparťané Jantovského faulem, přesilovku přečkali bez úhony. Sparta se přece nadechla k náporu, v 52. minutě se musel vytáhnout Murín proti Brošovi. Následně se však špatným střídáním poslali naši hokejisté do čtyř. Balaštíkovi chyběly ve vyložené šanci jen centimetry, nedal ani Vlach. Na druhé straně ujeli v oslabení hosté, Hanzlíkovu střelu musel likvidovat Murín. V posledních minutách si vzala slovo Brošova řada. Chabada po přihrávce svého centra zaměstnal u tyče zlínského brankáře. Sparťané sáhli k power play, Murín zlikvidoval další dva Chabadovy pokusy a domácí si přes závěrečný tlak sparťanů připsali před šesti a půl tisíci diváky plný bodový zisk.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Stuchlík, Zlín: "Chtěli jsme soupeři ztížit rozehrávku, což nás stálo být hodně sil. Ve druhé třetině jsme měli spoustu šancí a mohlo být rozhodnuto. Jenže jsem nabídnuté příležitosti nedokázali využít. V poslední desetiminutovce jsme Spartě nabídli, aby zůstala ve hře, přesto považuji naše vítězství za zasloužené."

Alois Hadamczik, Sparta: "I když nám scházelo devět útočníků a jeden obránce, předvedli jsme solidní výkon. V první třetině jsme měli z nepochopitelných důvodů příliš mnoho vyloučených a bránění nám vzalo mnoho sil. Ve druhé části byl Zlín lepší, proto mu výhra patří právem."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek