14., úterý 21. 10. 2003
Sparta - Karlovy Vary SPA - KVA
Sparta: Bříza - Výtisk, Řezníček, Sloboda, Hanzlík, Kasík, Srdínko - Kratěna, Broš, Tomajko - Ton, Marek, Špilár - Vrbata, Šindel, Vondráček.
Karlovy Vary: Franěk - Ptáček, Krajíček, Bauer, Rodin, Vantroba, Galvas - Tvrdík, Alinč (21. Pavliš), Košťál - Kumstát, Skuhravý, Němčický - Netík, Lipianský, Bednařík - Polák, Bacul, Kraus.
Branky a nahrávky: 18. Řezníček (Tomajko) - 25. Netík (Bednařík, Lipianský). Rozhodčí: Smeták - Cambal, Unzeitig. Vyloučení: 4:5, navíc Bacul (Vary) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 2687.
HC Sparta Praha

Komentář

Poprvé se fanouškům představil slovenský obránce Karol Sloboda, po několika měsících si opět spolu zahrálo pověstné trio Kratěna-Broš-Tomajko.

Velmi slabý odvar extraligového hokeje nabídla slabé návštěvě první třetina. Mnoho nepřesností v rozehrávce, neurovnaná hra a málo šancí, ze kterých nakonec Sparta vytěžila téměř přepych, a to jednobrankové vedení, o které se zasloužil přesnou střelou pod víko Josef Řezníček. V osmé minutě se svoji typickou akcí prezentoval Petr Ton, proskočil mezi hostujícími obránci, ale jeho pokus branku Fraňka přeletěl. V 15. minutě zívala na Špilára prázdná branka, ale směr jeho křížné střely nebyl přesný. Největší šancí hostů byla prudká střela Bednaříka, se kterou si ale Bříza poradil.

Mnohem lepší podívanou byla druhá třetina. Šance se střídaly a přišel i další gól, ovšem tentokrát do sítě Břízy. V přesilovce se trefil Tomáš Netík, kterého parádně našel Bednařík. Hosté využili teprve svoji třetí letošní přesilovku a všechny góly dal právě Netík. Sparta oplatila šancemi Kratěny a Špilára, ale oba forvardi zakončovali střelami mezi betony, se kterými si jistý Franěk poradil. Poslat Spartu opět do vedení mohl v polovině zápasu Šindel, ale i jemu radost překazil rychlým přemístěním Franěk. Do jedné z dobrých střeleckých příležitostí se v přesilovce pět minut před druhou sirénou dostal velmi dobře hrající nováček v dresu Sparty Karol Sloboda. Hosté hrozili především z rychlých výpadů. Výčet šancí v prostřední třetině uzavírá únik Michala Broše, který tváří v tvář Fraňkovi neuspěl, podobně jako jeho spoluhráči zkoušel střelu mezi betony.

Do závěrečné části vletěla Sparta s elánem, Franěk se měl co ohánět při střele Řezníčka a dorážce Tomajka hned v první minutě. Ve 45. minutě projel před karlovarského gólmana Marek, ale ani jeho pokus do sítě neprošel. Hra na chvíli upadla do podprůměru, jakoby obě mužstva vyčkávala na poslední minuty zápasu. Diváků zatrnulo v 53. minutě, po nahrávce Poláka a podivném odrazu v brankovišti zazvonila tyč Břízovy branky. Po chvíli sledoval Franěk, jak tečovaná střela Hanzlíka od modré jen o milimetry míjí jeho levou tyčku. Hrubka Výtiska zase zaměstnala Břízu, který vyrazil pokus Němčického, dorazit do prázdné branky nedovolil Tvrdíkovi vracející se Výtisk. V 57. minutě mohli sparťané rozhodnout, ale svoji přesilovou hru nesehráli efektně ani efektivně. Při hře pět na pět Franěk pravým betonem likvidoval samostaný nájezd Špilára, do konce třetí třetiny chybělo v tu chvíli pouze 69 sekund. Šanci na cené vítězství v normální hrací době si pak překazili hosté sami, když při přečíslení tři na dva nepřešli podle pravidel útočnou modrou.

Diváci v T-Mobile Areně tak letos viděli druhé prodloužení a několik náznaků šancí. Největší příležitost k rozhodnutí měla dvojice Tvrdík-Bednařík, ale Bříza souboj s oběma forvardy vyhrál. Na Spartě se tak urodila remíza 1:1.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava, Energie: „Začali jsme zbytečně opatrně a s respektem. Od druhé třetiny jsme naší hru zkvalitnili a byli jsme Spartě víc než vyrovnaným soupeřem. Měli jsme možná trochu víc šancí v dalším průběhu zápasu, ale ty byly na obou stranách, takže si myslím, že remíza je spravedlivá.“

Alois Hadamczik, Sparta: „Jsem zklamaný výsledkem, ani ne tak hrou. Někteří hráči základní sestavy jsou permanentně přetěžováni. Měli jsme čtyři samostatné nájezdy. Kdybychom odskočili na dva nula, utkání bychom vyhráli. Někdy si myslím, že mám smlouvu s juniorkou Sparty. Nedá se nic dělat, Sparta prožívá těžké chvíle a snažíme se s vedením dělat maximum pro doplnění kádru, ale volní hráči nemají adekvátní výkonnost.“

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek