3. 10. 2019 Dáša Šamanová

Znovu ven! Sparta jede na led Energie

V přípravném období si sparťané poradili s Karlovými Vary jasně 8:1, ale v nové extraligové sezoně se s Energií utkají poprvé. Svěřence Uweho Kruppa čeká v pátek 4. října od 17:30 hodin už třetí ze šesti zápasů v řadě na hřištích soupeřů. Z prvních pěti zápasů nové sezony si naši hokejisté odnesli šest bodů, zatímco Energie získala o tři body více a je devátá. Vzájemné střetnutí v karlovarské KV Areně tak bude přímým soubojem o devátou příčku.

Nesmíme dostávat tolik gólů, hlásí sparťané

Sparta se vrací do zápasového kolotoče po týdnu, když se na konci září představila v Hradci Králové. Pražané nakonec prohráli 2:4 a odvezli si druhou venkovní porážku v řadě. „Přijeli jsme s jiným cílem, ale bohužel nám to zase nevyšlo. Nemáme ani jeden bod. Snažili jsme se je urvat do posledních chvil, ale nepovedlo se,“ litoval po bolestivé porážce obránce Marek Ďaloga, který asistoval u obou gólů Sparty a byl zvolen nejlepším sparťanem zápasu.

Podobnou bolest prožívali hráči i v předešlém zápase na ledě Komety. „Škoda, že jsme dostali gól hned v první minutě. To nás srazilo. Celkově jsme nehráli dobře čtyřicet minut, pak se to trochu zlepšilo. Třetí třetina byla z naší strany paradoxně nejlepší. Na to se ale proti tak zkušenému týmu nedá vyhrát,“ přiznal po prohře 0:2 kapitán Michal Řepík.

Našemu týmu se tak podařilo vylepšit oproti úvodním divokým zápasům defenzivu, ale ubylo také vstřelených gólů. Obránce Marek Ďaloga věří, že se hra našeho týmu zlepší a bude vozit výhry. „Do příštích utkání musíme být připravení. Nějaké chyby se stanou, ale čím méně jich uděláme, tím to bude lepší. Hlavně nesmíme dostávat tolik gólů. Zatím jsme jich inkasovali už hodně. Chceme si jít za vítězstvím,“ motivuje před utkáním na západě Čech.

Energii vyšel začátek, pak ale třikrát padla

Západočeši před sezonou vyztužili defenzivu, získali cenné zkušenosti a v této sezoně zvítězili celkem čtyřikrát. Energie porazila Zlín (2:1), Pardubice (2:5) a Rytíře z Kladna (7:4), což ji vystřelilo až do čela tabulky. Následně však prohrála v Olomouci (2:3), doma nestačila v derby na Plzeň (0:3) a naposledy promarnila dvoubrankový náskok proti Kometě Brno (3:4). I přes vyrovnanou zápasovou bilanci mají Západočeši pozitivní skóre, když vstřelili devatenáct gólů a inkasovali o dva méně.

Oba páteční soupeři sbírají body hlavně doma, kde si připsali už dvě vítězství. Karlovy Vary však podobně jako Sparta patří k nejlepším týmům v přesilovkách (20,83 %) a slušně zvládají také oslabení (80,95 %). Defenziva našeho týmu si musí dát pozor zejména na Ondřeje Beránka (3+3) s Tomášem Mikúšem (1+5), kteří jsou s šesti body nejproduktivnějšími hráči Energie.

LETNÍ ZMĚNY V KÁDRU ENERGIE:

PŘÍCHODY ODCHODY
Nicolas Hlava (Ú, Znojmo) Adam Lapšanský (Ú, Trenčín)
Adam Raška (Ú, Chomutov) Roman Vlach (Ú, Plzeň)
Branislav Kubka (O, Banská Bystrica) Tomáš Závorka (B, konec kariéry)
Tomáš Knotek (Ú, Mladá Boleslav) Tomáš Havránek (Ú, Třebíč)
Tomáš Vondráček (Ú, Pardubice) Stanislav Balán (Ú, Hodonín)
Dominik Graňák (O, Mountfield HK)Mar Matic Podlipnik (O, Slovan Bratislava)
Petr Koblasa (Ú, Chomutov) Petr Stloukal (Ú, Chomutov)
Matěj Stříteský (O, Mladá Boleslav/Liberec - hostování) Vladimír Sičák (O, bez angažmá)
Albert Michnáč (Ú, Sparta - hostování) Jakub Černý (Ú, bez angažmá)

Lukáš Kozák (O, Poprad)
Sabahudin Kovačevič (O, Mladá Boleslav)

Věděli jste, že...

1
Sparta vyhrála poslední dva duely na ledě Karlových Varů a v obou případech inkasovala jediný gól.
Oba týmy se utkaly v přípravném období na ledě Tipsport areny, kde Sparta zdemolovala Karlovy Vary jednoznačně 8:1. Dvěma trefami zazářil Andrej Kudrna, jednou brankou se pak předvedlo dalších šest střelců. Co se extraligové bilance týče, Sparta vyhrála už čtyřikrát v řadě, z toho dvakrát právě na západě Čech.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek