15. 11. 2017 Daniel Ryl

Zahodíme šanci a hned inkasujeme, mrzí Říčku

Když sparťanský útočník ROBERT ŘÍČKA v aktuální sezoně Tipsport extraligy skóroval, jeho tým pokaždé zvítězil. Ve středečním utkání 21. kola na ledě Liberce se premiérově trefil hned dvakrát, jenže tentokrát musel skousnout další porážku. Pražané si i tak pod vedením Františka Výborného připsali alespoň třetí bodový zisk. „Jsem rád, že jsem týmu trochu pomohl, ale bohužel to na výhru nestačilo,“ mrzelo osmadvacetiletého útočníka, který nastoupil ve třetí formaci po boku Alexandera Reichenberga a Vinnyho Saponariho.

Roberte, i vzhledem k průběhu zápasu jste si připsali poměrně krutou porážku, že ano?
Myslím, že to byl vyrovnaný zápas. Ve druhé třetině jsme měli nějaké šance, abychom odskočili a zápas rozhodli v náš prospěch.

Podepsala se na vaší psychice úvodní branka už po patnácti vteřinách hry?
Paradoxně jsme se na začátek strašně připravovali, ale dostali jsme rychlý gól a trochu jsme znervózněli. Čtyři pět minut nám trvalo, než jsme se z toho prvotního šoku dostali. Škoda, že jsme si zápas lépe nepohlídali. Podařilo se nám vyrovnat, dokonce jít do vedení, ale bohužel jsme to neudrželi.

Rozhodlo, že Liberec potrestal více chyb, než vy?
Asi ano. Dneska byly chyby na obou stranách. Oni taky udělali dost chyb, my jsme párkrát jeli sami na branku, oni to samé. Ty chyby se udělají, ale my musíme začít hlavně proměňovat šance. Sice jsme dali čtyři góly, ale celou řadu dalších vyložených šancí jsme nedali.

Několikrát za zápas jste se dostali do úniku, ale gól jste z něj dal jen vy. Bylo to tím, že jste nic nevymýšlel a rovnou střílel?
Já jsem se dostal do úniku už v první třetině, kdy mi ale obránce na poslední chvíli nadzvedl hokejku těsně, než jsem stihnul vystřelit. Potom jel Petr Kumstát, Jarda Hlinka a já zkoušel střílet nahoru, naštěstí se to povedlo.

Už potřetí za sebou jste prohráli v prodloužení. Není to už trochu deprimující?
Neřekl bych, že by to bylo nějak deprimující. Makáme, snažím... Já jsem věřil, že alespoň dva body brát budeme. Měli jsme v prodloužení jednu dvě šance, nedali jsme a hned na druhou stranu padnul gól. To je hokej.

Třikrát v řadě jste bodovali, na druhou stranu už máte šest porážek v řadě. Jak je náročné se připravit na zápasy, když víte, že to pořád nemůžete zlomit?
Není to jednoduché. Každý zápas věříme, že urveme tři body. Do Liberce jsme jeli s tím, že jsme měli dvakrát po jednom bodu a chceme naplno bodovat. Dneska jsme měli dost vyložených šancí, ale chybí nám pohoda na hokejce a klid v zakončení. To nás trochu sráží, že šance nedáme a potom dostaneme nějaký laciný gól.

Čekají vás tři domácí zápasy za sebou. Mohou být velmi důležité i s ohledem do dalšího průběhu sezony?
Samozřejmě. Snažíme se být pozitivní, šest porážek je hodně, ale my se musíme připravit na další zápas. Nemá cenu se dívat moc dozadu, ani dopředu, musíme teď zvládnout ty tři domácí zápasy a získat plný počet bodů.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek