15. 1. 2022 Daniel Ryl

Vzhůru pod Ještěd! Čekají nás Bílí Tygři

Nabitý program zápasů obden pokračuje v neděli 16. ledna od 16:00 hodin na ledě Liberce, kde se náš tým pokusí navázat na přesvědčivé domácí vítězství nad Hradcem Králové. Na severu Čech nepůjde jen o další body, ale také o vzájemný souboj dvou sousedů v tabulce, protože sparťané jsou před Libercem jen díky skóre.

Gólový návrat Poga, tým prošel testováním

Do posledního utkání proti Mountfieldu HK jsme vstoupili bez několika opor i trenérů Josefa Jandače s Miloslavem Hořavou, přesto jsme i díky premiérové sparťanské trefě Olega Pogorišného a třem bodům Miroslava Formana zvítězili 4:1.

Kluci mi návrat usnadnili, podporovali mě na ledě i mimo něj, za což jim patří velký dík, hodnotil v rozhovoru po utkání David Němeček, který se do zápasu vrátil poprvé od září, kdy vypadl ze sestavy vinou zranění ruky. Celý tým pak v sobotu absolvoval PCR testy, po kterých může nastoupit k dalšímu zápasu.


První výhra v novém roce!

Bílí Tygři nevstoupili do nového roku zrovna ideálně, protože po předsilvestrovské domácí porážce s Litvínovem nestačili na svém ledě ani na Olomouc a Pardubice, načež prohráli také v Českých Budějovicích. Nepříznivou čtyřzápasovou sérii Severočeši ukončili až v pátečním utkání v Plzni, kde zvítězili přesvědčivě 4:1.

Liberec tak znovu odskočil jedenácté Olomouci, přičemž může v neděli přeskočit Spartu. „Hodnotí se mi to díky vítězství dobře. Po dlouhé době jsme celých šedesát minut hráli dobrý pracovitý hokej bez větších chyb. Dařilo se nám, vytvářeli jsme si šance, některé jsme i proměnili,“ hodnotil po utkání v Plzni spokojený trenér Patrik Augusta.

Můžeme přidat třetí výhru, uspějeme znovu?

V úvodním vzájemném utkání sezony na severu Čech sparťané dvakrát ztratili vybudovaný náskok, přesto se otřepali a díky vítězné trefě Michala Řepíka zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech. Druhý souboj v Praze skončil jasnou výhrou 4:1, ale hlavním hrdinou byl útočník Daniel Přibyl, který se po sérii zranění a operací po více než pěti letech oblékl sparťanský dres!


Věděli jste, že...

V této sezoně se proti Liberci daří zejména Filipu Chlapíkovi s Michalem Řepíkem. Oba dva totiž skórovali v obou vzájemných zápasech, náš kapitán navíc v součtu s loňským semifinále play-off skóroval proti Bílým Tygrům už třikrát za sebou!

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek