19. 12. 2022 Daniel Ryl

Vzhůru na Hanou! Vylepšíme bilanci?

Reprezentační přestávka se Švýcarskými hrami je za námi, sparťany už v úterý 20. prosince čeká další utkání, a to na ledě Olomouce, proti které máme negativní bilanci. Utkání startuje na Hané v 18:00 hodin a přímý přenos můžete sledovat na webu Onlajny.com.

Sparťani byli ve Švýcarsku vidět!

Čeští hokejisté se na Švýcarských hrách prezentovali velmi dobrými výsledky! Díky ubojovaným výhrám nad Finskem a Švýcarskem sahali po trofeji, jenže turnaj zakončili nedělní porážkou 0:4 s Tre Kronor. Už čtvrteční duel měl sparťanskou stopu.

Exsparťan Filip Chlapík asistoval u prvního gólu, zatímco Martin Jandus svým prvním bodem v reprezentaci přihrával na druhý gól a útočník David Tomášek svou trefou rozhodl o výhře 3:2. Obránce David Němeček pro změnu poprvé v reprezentaci asistoval u vítězné branky Jiřího Smejkala v utkání proti Švýcarsku. Všichni tři sparťané nakonec zasáhli i do třetího duelu se Švédskem.

Olomouc doma válí a drží se v elitní trojce

Na Hané nečeká náš tým vůbec nic lehkého, jelikož zavítáme na půdu třetího týmu tabulky. Ačkoliv Mora prohrála tři z posledních pěti zápasů, drží se v elitní trojce. Svěřenci Jana Tomajka těží zejména z domácí pevnosti, kde vyhráli už šestkrát za sebou a v tabulce domácích zápasů jsou druzí za Vítkovicemi.

Co dalšího vede Moravany k úspěchu? Na příklad přesilovky jsou s úspěšností 19,05 % páté nejlepší v soutěži. V bránění početní nevýhody však patří k průměru, jejich bilance 369 trestných minut je pro změnu nejhorší v celé soutěži!

Hanáci nám dělají problémy, vylepšíme bilanci?

Olomouc nepatří mezi naše oblíbené soupeře. V úvodním utkání na jejím ledě jsme totiž i přes skvělou první třetinu a řadu šancí prohráli 0:4. V domácí odvetě jsme pro změnu vedli po gólech Dominika Simona a Michala Řepíka o dva góly, jenže hoté ve druhé polovině utkání nejprve vyrovnali a ve třetí části rozhodli o naší porážce 2:5.

V den zápasu...

Ač se nejedná o hokejovou záležitost, 20. prosinec je pro sparťany zajímavý. Své 40. narozeniny slaví fotbalový záložník Marek Matějovský, který s naší fotbalovou sestrou získal titul v roce 2014 a patří mezi nejvýraznější postavy moderní klubové historie.

Věděli jste, že...

V Olomouci budeme odvracet historický zápis. Ještě nikdy v extraligové historii jsme totiž s Hanáky neprohráli třikrát za sebou! Tři zápasy bez výhry jsme prožili v letech 1993 až 1997 celkem třikrát, tehdy však byla vzájemná bilance proložena remízami.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek