11. 11. 2016 Tereza Velikovská

Vrána: Začátek byl divoký, nezvládli jsme ho

Sedm gólů už během první třetiny? Na ledě Chomutova to zkrátka byla pořádná divočina už od úvodních minut. Nejprve třikrát dotahovali skóre Piráti, potom dvakrát sparťané. V prodloužení byli nakonec šťastnější Severočeši, Sparta si z jejich ledu i podruhé v sezoně odvezla bod. Na jeho zisku se hned dvěma góly podílel útočník PETR VRÁNA, který je s deseti zásahy nejlepším sparťanským kanonýrem.

Jako první šli do vedení sparťané zásluhou Čajkovského, ale o minutu později už bylo srovnáno. Piráti dokázali odpovědět i na první ze dvou gólů Vrány i třetí trefu Kudrny. A v závěru první třetiny šli Severočeši dokonce do vedení. "Byl to zápas spíš pro diváky, než pro nás. V první třetině bylo spoustu chyb z obou stran. My jsme si řekli, že navážeme na Švédsko, kde jsme hráli opravdu výborný hokej, ale první třetinu jsme nezvládli," připustil produktivní útočník. 

Do hry se dokonce už v během první dvacetiminutovky díky neobvyklému přídělu gólů na obou stranách zapojili všichni čtyři brankáři uvedení v zápise. "Obě strany vystřídaly gólmana, byl to od začátku takový divoký zápas. Pro ně to taky není jednoduché, když jim my hráči nepomůžeme a pak je vytáhne trenér," litoval Vrána, že hráči v poli sparťanským brankářům více nepomohli. Nakonec inkasovali po třech brankách jak začínající Novotný, tak střídající Pöpperle.

Šestá trefa přišla v prodloužení, kdy se šťastně prosadil Michal Poletín. "Po tom, jak se zápas vyvíjel, můžeme být nakonec za bod rádi. Je škoda, že jsme neudělali ten druhý, ale každý bod je dobrý a v konečném součtu může rozhodovat," říká sparťanský útočník. Zvlášť poté, co sparťané na 5:5 vyrovnávali až ve hře bez brankáře zásluhou Pecha. "Nebyla to úplně improvizace, něco secvičené máme. Dneska nám to vyšlo, sehráli jsme tuhle situaci dobře. To bylo na dnešním zápase pozitivní, že nám docela dobře fungovala přesilovka," potěšilo Vránu. Jeho tým kromě power play využil dvě klasické početní výhody.

Naopak prodloužení zatím sparťanům v sezoně nevychází, ze čtyř utkání zremizovaných po 60 minutách dvakrát prohráli v nastaveném čase a dvakrát v samostatných nájezdech. "Je to hokej tři na tři, je to takové trošku divoké. Stačí tam udělat jednu chybu nebo ztratit kotouč. My jsme ztratili puk a pak jsme se k němu horko těžko dostávali. Tam už je to o jedné individuální chybě nebo třeba i o šťastné náhodě. Je to prostě otevřené, to může člověk trénovat jak chce, ale na konci zápasu už jsou všichni unavení, stačí udělat jeden půlkrok pozdě a už se zase otevírá prostor pro někoho jiného," hodnotí novinku aktuální sezony Vrána.

Sparťanskou bolestí jsou také nevyrovnané výkony. Po skvělé odehraném utkání v Jönkopingu přišla opět porážka v lize. "Takhle je to celou sezonu z naší strany. Nevyrovnané, nahoru dolů. Musíme navázat na nějakou vlnu, kdy hrajeme standard našeho hokeje, a držet se tam. Ne zahrát dobře a pak nastoupit do dalšího zápasu a dělat takové chyby, které si vyloženě říkáme, že dělat nebudeme," uvědomuje si nejlepší střelec týmu.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek