20. 11. 2020 Petr Pavlík

Vitouch: V odvetě na soupeře vlétneme!

V první třetině rychle vyrovnal, ale ani on nezabránil porážce 1:4 na ledě Olomouce. Útočník DAVID VITOUCH vstřelil svůj druhý gól v aktuální sezoně za sparťanský A-tým, když překonal olomouckého brankáře střelou na vzdálenější tyčku. „Bohužel jsme nedali do utkání tolik bojovnosti, jako v předchozích zápasech. V neděli narazíme na stejného soupeře, věřím, že budeme úspěšní,“ komentuje mladý forvard.

V utkání na ledě Olomouce se nám po velkém boji nepodařilo bodovat. Co rozhodlo?
Bohužel jsme nedali do utkání tolik bojovnosti, jako v předchozích zápasech. Chybělo nám větší srdíčko. Nedá se nic dělat, jedeme dál. V neděli narazíme na stejného soupeře, musíme se pořádně připravit a napravit věci, ve kterých jsme chybovali. Věřím, že budeme úspěšní.

Co musíme zlepšit?
Věcí by se našlo víc. Řekneme si společně s trenéry, na čem musíme zapracovat. Určitě budeme koukat na video, v neděli do toho dáme všechno.

Překvapil vás něčím soupeř?
Před zápasem v kabině jsme to rozebírali, věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Olomouci se v předchozích zápasech nedařilo, o to víc byla hladovější. Bohužel jsme po slibné první třetině vypadli z tempa a už to bylo těžké.

Jak bys popsal svůj vyrovnávací gól v první třetině?
Jsem za něj hrozně rád. V situaci dva na jednoho jsem koukal na svého spoluhráče u druhé tyčky, ale nakonec jsem se rozhodl pro střelu. Bohužel jsme však nevyhráli, a to je rozhodující.

Co říkáš na naši nejnovější posilu Vladimíra Sobotku?
Je to bezesporu zkušený hráč. Má za sebou už hodně zkušeností, věřím, že se od něj mám co naučit.

Po dlouhé venkovní sérii se vracíme domů. Těšíš se zpět do O2 areny?
Samozřejmě! Cestování už bylo dlouhé, hodně výjezdů bylo až na Moravu. Na domácí prostředí se už všichni moc těšíme.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila