17. 10. 2022 Daniel Ryl

Venkovní sérii zakončíme na východě Čech

Šňůra čtyř venkovních zápasů za sebou skončí v úterý 18. října od 18:00 hodin, kdy se představíme na ledě Mountfieldu HK. Tým Pavla Patery s Patrikem Martincem se pokusí odčinit nedělní porážku v Třinci a vylepšit klubový rekord ze vzájemných venkovních duelů. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu na webu Onlajny.com.

Otazník nad faulovaným Němečkem

Před úterním utkáním visí otazník nad Davidem Němečkem, který po faulu nedohrál zápas v Třinci. I kvůli absencím v našem mužstvu vedení klubu neotálí. "Aktuální situaci vnímáme. Trh samozřejmě sledujeme, a když se objeví zajímavý hráč, budeme o něm přemýšlet," přiznává sportovní ředitel Petr Ton. V kádru bude nadále působit zkušený slovenský bek Dominik Graňák. "Domluvili jsme se na pokračování spolupráce, a to minimálně do 7. listopadu," uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Náš klub je stále v kontaktu s obráncem Michalem Kempným, který prozatím zůstává v zámoří. Marodka je však šancí pro ostatní hráče. "Jsme rádi, jak naši mladí hráči pracují a šanci si rozhodně zaslouží. Věřím, že se s aktuální situací popasujeme co nejlépe," uzavírá Ton.

Slušný začátek i postup v Lize mistrů

Východočeský soupeř zažívá relativně úspěšný začátek ročníku, v němž se potýká s rozsáhlou marodkou. Hradec i tak drží sérii čtyř výher z posledních pěti soutěžních zápasů, přičemž je úspěšný i mimo česká kluziště. V konkurenci Eisbären, Frölundy a Grenoblu vyhrál svou skupinu Ligy mistrů a s patnácti body postoupil do play off!

U posledního vítězství v Mladé Boleslavi byl také finský zadák Joona Huttula, který je v klubu na měsíční zkoušku. Jak se Východočechům daří v obraně, v útoku jsou po Kladnu nejhorším mužstvem soutěže.

LETNÍ PŘESTUPY V KÁDRU MOUNTFIELDU HK:

PŘÍCHODY ODCHODY
Joona HUTTULA (O, SaiPa) Nikita ŠČERBAK (Ú, bez angažmá)
Oliver OKULIAR (Ú, SaiPa) Filip NOVOTNÝ (B, Mladá Boleslav)
Petr MORAVEC (Ú, Tri-City Americans - WHL) Radim ŠALDA (O, Litvínov)
Jan RŮŽIČKA (B, Mladá Boleslav) Ahti OKSANEN (Ú, Oskarshamn)
River RYMSHA (O, Poprad) Jakub ORSAVA (Ú, Olomouc)
Marek ZACHAR (Ú, Liberec)
Radovan PAVLÍK (Ú, Kometa Brno)

V den zápasu...

Zápasy 18. října nám v posledních letech sedí! Poslední tři duely v tento jsme dokázali vyhrát, a to s jediným inkasovaným gólem. Naposledy v roce 2016 jsme zdolali 3:1 hokejisty Karlových Varů.

Věděli jste, že...

V Hradci Králové jsme vyhráli už čtyřikrát v řadě, čímž jsme vyrovnali nejdelší sérii ze sezony 2014/2015. V případě, že bychom na východě Čech vyhráli i popáté za sebou, vytvoříme nový rekord od vstupu Mountfieldu do nejvyšší soutěže.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek