3. 3. 2022 Daniel Ryl

Ve Varech o play-off i nejlepší čtyřku!

Vyrovnaný závěr základní části míří do finiše, ve kterém bude o co hrát téměř ve všech částech tabulky. Už v pátek 4. března od 17:30 hodin nastoupíme na ledě Karlových Varů, kde nás čeká těžký boj. Energetici totiž potřebují bezpodmínečně bodovat, aby si udrželi naději na play-off, zatímco sparťané chtějí uhájit svou pozici v nejlepší čtyřce.

Čtvrtá výhra v řadě! Čtvrtý triumf je blízko

V úterním utkání sparťané zavítali do Zlína, který jako jistý sestupující pustil své opory do zahraničí, přesto v okleštěné sestavě statečně odolával. "Víme, o co hrajeme. Každá ztráta by teď byla naše blbost. Věděli jsme, že nám Zlín nedá nic zadarmo. Chtěli jsme k zápasu přistoupit zodpovědně, což se nám podařilo," těšilo v rozhovoru po důležité výhře 3:2 střelce první branky Tomáše Šmerhu.

Náš tým se tak díky ostatním výsledkům prosmýkl na třetí místo tabulky s náskokem jednoho bodu na páté Pardubice a o skóre před Plzeň, která má zápas k dobru. Náš tým tak potřebuje bodovat - karty jsou rozdány jasně. Lepší vzájemnou bilanci máme s pátým Dynamem a sedmým Libercem, horší pak s indiány a šestým Motorem.

Energie ztrácí šťávu, play-off jí uniká

Karlovy Vary neprožily bez klíčového útočníka Jakuba Fleka povedený únor, ve kterém předvedly stabilní výsledky, jenže v negativním smyslu. Na vítězství totiž pravidelně navazovaly dvě porážky za sebou, což si Západočeši přenesli také do nového měsíce, když po prohře v Českých Budějovicích prohráli 2:3 v Mladé Boleslavi.

Tři kola před koncem tak ztrácí na dvanáctou Kometu čtyři body. Když navíc Kladno získá v závěru sezony o sedm bodů víc, můžou Karlovy Vary spadnout i do baráže! "Cílem je předkolo, sledujeme ovšem i to, co se děje za námi. Máme sice náskok, dokud však nebude jistota, tak tam nějaký strašák asi vždy bude. Ale já šel do sezony s jedním cílem, a to je play-off, doufám, že pro to všichni uděláme cokoli," motivuje na klubovém webu zkušený útočník Jakub Flek.

Udržíme bilanci bez porážky?

Úvodním vzájemném duelu sezony si sparťané s chutí zastříleli, když na domácím ledě dvakrát vedli o tři góly a díky gólu a dvěma asistencím Zdeňka Doležala zvítězili 8:4. V odvetě na západě Čech jsme pro změnu třikrát vedli o dvě branky, přesto domácí v závěru třetí třetiny dokázali dvěma rychlými trefami vyrovnat, jenže kapitán Michal Řepík vystřelil výhru 5:4 po prodloužení.

Třetí vzájemná bitva v O2 areně byla doposud nejvyrovnanější. Náš tým si sice vytvořil náskok, který úspěšně hájil, jenže Energie i nadále kousala. I přesto se sparťané nenechali rozhodit, díky čemuž jsme si připsali vítězství 4:3.

Víte, že...

Filip Chlapík útočí na historický zápis! Náš tahoun může být jedenáctým sparťanem, kterému se podařilo vyhrát ligové bodování. Aktuálně má náskok šesti bodů na druhého Lukáše Pecha, jenž je kuriózně posledním hráčem, kterému se to ve sparťanském dresu v sezoně 2016/2017 podařilo.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek