26. 9. 2019 Petr Pavlík

Trip pokračuje, sparťané jedou do Hradce

Znovu do akce! Naši hokejisté se v pátek vydají na cestu do nedalekého Hradce Králové, kde je čeká již třetí venkovní zápas v nové sezoně. Hradecký Mountfield získal devět bodů a patří k týmům, které se pohybují v horní části extraligové tabulky. Náš tým si při poslední návštěvě tohoto stadionu odvezl domů všechny tři body. Dokáží sparťané napodobit své počínání z minulého ročníku, nebo Hradečtí znovu ubrání svou domácí tvrz? Napínavé utkání, jež bude přímým přenosem vysílat televizní stanice O2 TV Sport, startuje v ČPP Aréně v 18:00 hodin!

Do Hradce stále bez Piskáčka a Smejkala, vrací se Blain

Sparťané odehráli v novém ročníku čtyři duely, ze kterých dokázali vytěžit šest bodů. Výhry však brali pouze doma. V tabulce soutěže se i kvůli předehrávkám ostatních týmů propadli na průběžné desáté místo, rozestupy všech mužstev celé čtrnáctičlenné extraligové skupiny jsou však minimální.

Poslední zápas naši hokejisté odehráli v Brně. Skromný zápas na góly nabídl během svého průběhu několik vyhrocených situací a nechyběly také emoce na obou stranách. Z třaskavého boje nakonec sparťané vyšli jako poražení, nicméně do dalšího zápasu podle slov Michala Řepíka půjdou s čistými hlavami. "Zápas s Brnem musíme hodit za hlavu, čekají nás další zápasy. Nebude to jednoduché. Měli jsme nějaký čas na přípravu, věřím, že se nám bude dařit," komentuje sparťanský kapitán.

Do utkání s Hradcem Králové ještě nezasáhne obránce Jan Piskáček a útočník Jiří Smejkal, který kvůli zranění nedohrál zápas v Brně. "Proběhla menší komplikace, ale už to vypadá lépe. Brzy bych měl začít trénovat, přestávám být unavený a začínám mít opět ze života radost," říká již s úsměvem Piskáček. Do obranných řad našeho týmu by se naopak mohl po jednozápasové pauze vrátit Kanaďan Jeremie Blain, kterého v posledních dnech trápily menší zdravotní problémy.


Hradci se vrátil Červený, tahouni zůstali pohromadě

Klub s nemalými ambicemi ohlásil v létě několik změn. Své místo v kabině opustil zkušený obránce Dominik Graňák, jenž dal přednost Karlovým Varům. Klub se rozloučil s oběma brankáři Brandonem Maxwellem i Jaroslavem Pavelkou, přičemž druhý jmenovaný odešel za novou výzvou do Plzně. V útoku už dále za Hradec nebude střílet góly Roman Kukumberg, který vyslyšel vábení rodného Slovanu Bratislava. Další forvard Lukáš Vopelka zamířil do Vítkovic, kde by měl působit v rámci hostování rovné dva měsíce. Švéd Philip Samuelsson, který přišel do týmu na zkoušku, neuspěl a hledá si novou práci.

Vedení královéhradeckého Mountfieldu přivedlo do týmu dva nové brankáře. Roli jedničky by měl v této sezoně zastávat zkušený gólman Marek Mazanec, jenž má na kontě pár startů v NHL v dresu Nashvillu. Brankářskou dvojkou by měl být exchomutovský Štěpán Lukeš. Obranu vyztužil navrátilec do hradeckého působiště a místní odchovanec Radim Šalda či bývalý sparťanský bek Tomáš Voráček. Největší výhrou pro Hradec je návrat Rudolfa Červeného, který ještě v minulé sezoně hájil barvy švédského Brynäs.

LETNÍ ZMĚNY V KÁDRU HRADCE:

PŘÍCHODY ODCHODY
Marek Mazanec (B, Utica Comets) Brandon Maxwell (B, Villacher SV)
Štěpán Lukeš (B, Piráti Chomutov) Jaroslav Pavelka (B, HC Škoda Plzeň)
Aleš Jergl (Ú, HC Olomouc) Dominik Graňák (O, HC Energie Karlovy Vary)
Adam Kubík (Ú, Rytíři Kladno) Sébastien Piché (O, neznámo)
Jordann Perret (Ú, HC Dynamo Pardubice) Juraj Bezúch (Ú, HC Košice)
Radim Šalda (O, Rimouski Océanic) Roman Kukumberg (Ú, HC Slovan Bratislava)
Rudolf Červený (Ú, Brynäs IF) Lucas Lessio (Ú, neznámo)
Tomáš Voráček (O, HC Sparta Praha – zkouška) Lukáš Vopelka (Ú, HC VÍTKOVICE RIDERA – dvouměsíční hostování)


Hradec válí: tři výhry, devět bodů a zvládnuté derby

Hradečtí mají za sebou dobrý vstup do nového ročníku, nicméně ze začátku to pořádně zaskřípalo. V úvodním kole přijel pod Bílou věž nadupaný Liberec, jenž má v kádru pro tuto sezonu několik zvučných jmen. Domácí svému protivníkovi mocně vzdorovali až do poloviny zápasu, soupeř ze severu Čech nakonec o svém vítězství rozhodl třemi zásahy ve třetí třetině a naděje na vítězství Hradce v tomto utkání se tak rázem definitivně rozplynuly. Chuť si Východočeši spravili už v následujícím duelu proti Kladnu, kterému nasázeli pět branek, a po výhře 5:2 tak poprvé v sezoně mohly propuknout vítězné oslavy.

Bylo to upracované, ubojované. Třetí třetinu jsme zvládli takticky dobře, kluci tam nechali všechno. Dobrý výkon.
Petr Svoboda, asistent hlavního trenéra po výhře v derby

Ve třetím hracím kole Hradečtí přivítali opět na svém ledě dalšího velkého soupeře, kterým byla Plzeň. Škodovka proti domácímu Mountfieldu nezachytila start zápasu podle svých představ a svěřenci trenéra Tomáše Martince o své výhře prakticky rozhodli už v prvních dvou třetinách. V závěrečné dvaceminutovce však nastal nečekaný zvrat, když Plzeň třemi góly stáhla náskok svého soupeře. Domácí ale žádné další komplikace už nepřipustili a dokráčeli si pro vítězství. A další radost přišla hned poté, co Hradečtí ovládli východočeské derby poměrem 2:1, když se prosadil obránce Rosandić a trochu šťastně Filip Pavlík.


Věděli jste, že...

3
Sparťané za poslední dvě sezony v rámci naší nejvyšší soutěže hned třikrát zvítězili na ledě v Hradci Králové!

Naši hokejisté na výhodě Čech umí. Nejenom že se jim dlouhodobě daří v Pardubicích, ale navíc v minulých sezonách se jim několikrát poštěstilo také v sousedním Hradci Králové. Sparťané totiž v posledních čtyřech duelech v ČPP Aréně zvítězili v sezoně třikrát, pokaždé za tři body. Jen jednou v sezoně 2017/2018 prohráli na ledě svého soupeře 1:4.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek