12. 11. 2019 Daniel Ryl, Marek Táborský

Tradiční rival je zpět, Sparta hostí Kladno!

Reprezentační přestávka je za námi a Spartu čeká už ve středu 13. listopadu od 18:30 hodin dohrávka 10. kola Tipsport extraligy proti Kladnu. Zájem o první vzájemné utkání sezony je enormní a zřejmě ho bude sledovat pravděpodobně vyprodaná O2 arena. I proto žádáme fanoušky, aby dorazili na zápas s dostatečným předstihem a vyhnuli se tak frontám. Vchody budou otevřeny už 90 minut před začátkem zápasu, tedy od 17:00 hodin.

Přijďte včas a nachystejte se na největší choreo v O2 areně!

Fanoušci z řad Sparta Hockey Supporters si navíc na zápas s Kladnem připravili největší choreografii, jakou do O2 areny dosud vyrobili. Akce je naplánovaná na první komerční přestávku. Prosíme, abyste připravené kartony nijak nedeformovali. Po výzvě moderátora pak držte co nejdéle nad hlavou pouze ty kartony, které najdete připravené na svém místě. Fotografie budou k dispozici brzy po realizaci, svůj telefon tak můžete nechat s klidem v kapse.

Na Rytíře se změnami v kádru i s úspěšnými reprezentanty

Náš tým se vrátí do extraligového kolotoče po deseti dnech. V utkání s Kladnem bude navazovat na úspěšný zápas v Třinci a parádní domácí obrat proti Kometě Brno. Proti Středočechům bude nachystaný také kapitán Michal Řepík, jenž gólem a asistencí pomohl české reprezentaci k triumfu na turnaji Karjala. V utkání proti Finsku si připsal reprezentační debut útočník Jiří Smejkal, jenž si vysloužil pozvánku výbornými výkony, na které bude chtít navázat i proti Kladnu. "Bylo to skvělé, moje první akce s reprezentačním áčkem. Navíc se nám hned podařilo vyhrát, takže super," hodnotil novou zkušenost Smejkal.

Druhý nejproduktivnější útočník po kapitánovi Řepíkovi se nemůže dočkat zaplněných tribun domácího stadionu. "Doma jsme na vysoké návštěvy zvyklí, ale proti Kladnu to bude poprvé, kdy může být zcela vyprodáno. Naši fanoušci chystají velké choreo, věřím, že atmosféra bude parádní a lidé si přijdou na své, hlavně sparťané!" řekl Smejkal s úsměvem. Ví ale, že tým nečeká jednoduchý soupeř. Kladno už několikrát dokázalo potrápit i porazit silné soupeře. "Je to bojovné mužstvo, které nám nedá nic zadarmo. Stále si musíme dávat pozor i na Jaromíra Jágra," dodává.

Za Slovensko nastoupili pro změnu útočníci Andrej Kudrna a útočník Matúš Sukeľ, jenž se potkal v týmu se svým bratrem Jakubem. Poslední místo na Německém poháru neodvrátil ani obránce Marek Ďaloga, který už proti Kladnu nenastoupí, protože se Spartou nedohodl na prodloužení spolupráce a v klubu končí. Útočník Jiří Černoch pro změnu odešel do Karlových Varů na hostování do koce sezony, příjemnou zprávou je ale prodloužení spolupráce s obráncem Milanem Jurčinou, jenž bude sparťanem minimálně do konce aktuálního ročníku.

Kladno před pauzou šlapalo, tým táhnou Jágr i Stach

Oba středeční soupeři půjdou do utkání se dvěma výhrami v řadě. Kladno si po třech domácích porážkách s Kometou Brno (2:3), Litvínovem (2:3p) a Třincem (1:7) dokázalo spravit chuť proti Karlovým Varům (4:2) a naposledy zdolalo Vítkovice na jejich ledě 4:3 po prodloužení.

Tentokrát se svěřenci Davida Čermáka chystají na první utkání se Spartou. „Vždycky to se Spartou bylo derby, o motivaci se nemusí mluvit. Všichni se proti Spartě budou chtít vytáhnout a doufám, že podáme výkon, se kterým bychom mohli uspět,“ řekl pro klubový web hlavní kouč Rytířů. Ti se spoléhají zejména na útočníka Davida Stacha (6+7), jenž měl před sezonou původně posílit náš tým, ale také na obránce Bradyho Austina (5+8) a Jaromíra Jágra (8+4).

Sedmačtyřicetiletý útočník je platný zejména v přesilovkách, které jsou s úspěšností 18,03 % šesté nejlepší v celé soutěži. Oslabení už je horší, protože Středočeši mají druhou nejhorší úspěšnost 77,27 %. Pravdou ale je, že jsou se 162 trestnými minutami pátým nejméně vylučovaným týmem extraligy. Klíčem k úspěchu pak může být první gól, protože Kladno ho dalo jen v pěti ze šestnácti odehraných zápasů.

Věděli jste, že...

V posledním vzájemném utkání Sparty proti Kladnu v úterý 4. února 2014 se přepisovala historie. Na vítězství 6:0 se tehdy podílel současný sportovní ředitel Petr Ton, který se stal s 566 kanadskými body nejproduktivnějším sparťanem historie. Jeho bývalý parťák a nynější sportovní manažer Jaroslav Hlinka pro změnu dosáhl na hranici 349 asistencí, což z něho udělalo nejlepšího nahrávače v historii klubu a Sparta si vítězstvím zajistila triumf v základní části.


Hituj! Skóruj! Blokuj!

Radegast index zóna hokejových bojovníků míří do O2 arény již 13.11. při zápase proti Kladnu! Chceš zažít na vlastní kůži tu pravou hokejovou hořkost? Vyzkoušej si, čemu všemu dokáží čelit naši obránci a probuď v sobě pravého bojovníka!

Čekají na tebe 3 stanoviště:

  1. Hitovací trenažér (vyzkoušej si bodyček na vlastní kůži)
  2. Střelba na bránu (získej co nejvíce plusových bodů)
  3. Virtuální realita (vyzkoušej si ve virtuální realitě, jak se cítí naši hráči, když se přímo proti nim řítí soupeřova střela)

Radegast hořká výzva odvahy

Pro 8 nejstatečnějších je o 2. přestávce připravena hořká výzva odvahy! Pokud si chceš na vlastní kůži zažít adrenalin na ledě, tak běž a vyzkoušej si naše stanoviště a třeba právě ty půjdeš na led! Na ledě si za plexi sklem vyzkoušíš, jaké to je, když na tebe letí puk rychlostí až 170 km/h nebo si sám zkusíš střílet na branku a zjistíš, jakou rychlostí dokážeš vystřelit! Těšit se můžeš i na 3D fotostěnu, střelbu triček Radegast, a to přímo mezi fanoušky na tribuny. Střelba triček proběhne o 2. přestávce a v komerční pauze.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek