11. 10. 2022 Štěpán Křemen

Tomášek: Ve druhé třetině jsme si to zkazili

Jedním z nejzkušenějších hráčů ve značně omlazené sestavě v posledním utkání skupinové fáze Ligy mistrů byl i David Tomášek. Povedlo se mu vstřelit branku, s výsledkem ale spokojený být nemohl. Po utkání nicméně hledal hlavně pozitiva: "Určitě to pro nás byla velmi dobrá příprava a možnost jak se sehrát s klukama v lajně před zbytkem sezóny."

Jak bylo těžké připravit se na takový zápas, ve kterém už o moc nešlo?
Samozřejmě to těžší je, ale já jsem to vzal osobně jako možnost dostat se víc do tempa. V létě jsem toho moc neodehrál a každý zápas mi tak prospěje. Navíc jsme nastoupili v lajně s klukama, ve které nastupujeme i v lize, takže jsme si mohli vyzkoušet nějaké situace. Jsem rád, že se nám tam i něco povedlo. Samozřejmě jsme ale chtěli vyhrát, což jsme trochu zkazili v té druhé třetině.

Myslíš, že to bylo znát na tempu celého utkání?
To si úplně nemyslím, přišlo mi, že se hrálo celou dobu v dobrém tempu. Finové výborně bruslili a celkově to nebyl špatný zápas. Možná to bylo lehce vidět na takové lehkovážnosti s pukem, ale jinak to tolik znát nebylo.

Vstup do utkání jsme měli dobrý, ale zlomilo se to tím vyloučením v druhé třetině, souhlasíš?
Souhlasím, tohle si bohužel nemůžeme dovolit. V tom oslabení jsme dostali dva góly a musíme se z toho poučit. Poslední dobou se nám stává často, že si rozhodíme tempo hry zbytečnými vyloučeními. Navíc jsme hráli ve slepované sestavě, takže to bylo o to těžší.

Tým byl dneska hodně omlazený, co říkáš na výkon mladých kluků?
Kluci nehráli vůbec špatně. Myslím, že první třetina byla z naší strany celkově kvalitní. Poté samozřejmě přišly nějaké ať už taktické nebo individuální chyby a soupeř to svou kvalitou dokázal potrestat.

Liga mistrů pro nás končí, ale už v pátek nás čeká zase liga. Jak nám do dalších utkání tento zápas může pomoct?
Určitě to pro nás byla velmi dobrá příprava, zůstaneme v tempu a nemusíme čekat na další zápas. Navíc v lajně to pro nás byla příležitost, jak se sehrát, nacvičit si nějaké situace a připravit se na pokračování sezóny. Chyběl tomu jenom lepší výkon v druhé třetině a vyrovnanější výsledek.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek