29. 1. 2021 Petr Pavlík

Tomášek: Trenéři nás nenechají polevit

Útočník David Tomášek sestřelil Plzeň dvěma góly a navrch přidal ještě jednu asistenci. „Výsledek 4:0 je pro nás parádní. Za tři využité přesilovky jsme moc rádi. V utkání byla z naší strany vidět velká odhodlanost, soustředěnost, navíc Machy zachytal parádně,“ komentuje spokojeně úspěšný střelec.

V utkání proti Plzni se nám podařilo vyhrát a udržet pro Machyho další čisté konto. Taková výhra musí být velká psychická vzpruha, je to tak?
Přesně tak. Výsledek 4:0 je pro nás parádní. Zlomový okamžik celého utkání bylo ubráněné oslabení tří proti pěti. Za tři využité přesilovky jsme moc rádi. V utkání byla z naší strany vidět velká odhodlanost, soustředěnost, Machy zachytal opět skvěle. Přeju si, aby takových zápasů bylo co nejvíc.

Podařilo se ti zaznamenat tři kanadské body za dvě branky a jednu asistenci. Jak se cítíš?
Zatím mi to v sezoně lepí, jsem rád, že dávám docela hodně branek. První gól vyplynul ze hry, snažil jsem se nic nevymýšlet a rovnou střílet na branku. Druhý gól byl z brejku, věděl jsem, co chci udělat. Hlavní je, že střela prošla do branky. Ve třetí třetině jsme sehráli výborně přesilovou hru, Řepa parádně nastavil čepel hokejky a nasměroval kotouč do sítě.

Nemrzí tě, že jsi nedal hattrick?
Ani ne. Já jsem hlavně rád, že se nám podařilo vyhrát a pomohli jsme Machymu v cestě za další vychytanou nulou. Hlavní je, že moje góly pomohly týmu k vítězství, toho si vážím nejvíc.

Aspoň nemusíš nic platit do kasy, ne?
Přesně tak. Platit bude Buchta za dvoustý bod ve Spartě (smích).

Proti Plzni odehrál svůj první zápas za Spartu Ondřej Němec. Co říkáš na jeho adresu?
Ondra je ohromně zkušený hráč s bohatými zkušenostmi. Má klid na hokejce, vedení včetně trenérů dobře vědělo, proč angažovat takového hráče. Má velký potenciál nám pomoct v závěrečné fázi sezony, věřím, že bude pro náš tým velkou posilou.

Na co jste se soustředili během delší přestávky? Nyní nás čeká opět nabitý program.
Dali jsme si trošku volno, abychom dostatečně zregenerovali a připravili se mentálně na další zápasy. Chceme se udržet na vítězné vlně co nejdéle. Věřím, že budeme pro ostatní týmy silným soupeřem, soutěž se postupně znovu rozjíždí. Naše sebevědomí je velké, ale musí být zároveň zdravé. Máme skvělé trenéry, kteří nás nenechají usnout na vavřínech. Pojedeme pořád na sto deset procent.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek