5. 5. 2023 Daniel Ryl

Tomášek: Jsem rád, že mám roli jako ve Spartě

Útočník David Tomášek zatím úspěšně bojuje o místo v kádru české reprezentace pro mistrovství světa, když mu i přes úvodní porážku vyšlo také utkání s Finskem. "Jsem rád, že jsem dostal roli, která je bližší mojí roli ve Spartě," přiznává sparťanský tahoun, s nímž se v kádru drží také David Němeček, Michal Kempný, Vladimír Sobotka a Roman Horák.

Přebíjí zklamání z první porážky solidní výkon?
Určitě jo. V první třetině jsme měli slušné přesilovky. Já jsem měl dvě dobré střely, u kterých nevím, co jsem měl udělat víc. Obě mi brankář výborně chytil. Finové jsou kvalitní tým, byl to náročný zápas a po Rakušanech velká změna. Jsou přeci jen mistři světa. Jen škoda závěru.

Zbytečně darované vítězství soupeři?
Závěr jsme si měli pohlídat lépe, protože jsme měli přesilovku. Finové mají dostatek zkušeností, které využili a bohužel jsme v prodloužení dostali smolný gól. V naší koncovce se musíme zlepšit a víc si věřit, ale jinak jsme předvedli slušný výkon. Hezky vystupňovaný, máme určitě na čem stavět.

Od začátku přípravy se ti daří, jak se cítíš?
Docela dobrý. Věřím, že podávám kvalitní výkony. Mrzí mě, že jsme Finům nedali gól, protože já jsem měl dvě zajímavé střely a taky nějaké nahrávky. Jeden gól by naší přesilovce slušel, protože šance jsme měli. Jsem ale rád za každý zápas, který v nároďáku dostanu. Uvidíme, jak to půjde dál.


Může být místo na jedné z přesilovek letenkou na šampionát?
Jsem rád, že jsem dostal roli, která je bližší mojí roli ve Spartě. Určitě mi může pomoct, že nepojedou kluci z Bostonu, ale snažím se nad tím nepřemýšlet. Makám a jsem rád za každou příležitost, kterou dostanu.

Pomáhá ti reprezentace hodit za hlavu zklamání ze Sparty?
Všichni jsme museli přenastavit hlavu, protože nás brzký konec pořád štve. Už se ale musíme koukat dopředu a mít hlavu nastavenou pro nároďák.

Potvrdil Třinec, který znovu obhájil titul, že má stále obrovskou sílu?
Mají výborně postavený tým. Už je na ostatních týmech, jak se ponaučíme a jak se s nimi do budoucna popasujeme. Je důležité, abychom my hráči, vedení i fanoušci šlapali jako jedna organizace a šli si za tím.

>>>NĚMEČEK: KEMP SI UŽÍVÁM, ALE SPARTA BOLÍ<<<

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek