18. 12. 2019 Petr Pavlík

Tomášek: Cenná výhra, ale mohli jsme mít tři body

Sparťané po reprezentační přestávce přivítali mezi svými mantinely Plzeň, proti které se našim borcům zatím daří. I třetí vzájemný duel našel rozuzlení v prodloužení a na úspěchu má lví podíl také útočník DAVID TOMÁŠEK, jenž ve druhé třetině vstřelil úvodní gól zápasu. "Je jenom dobře, že dokážeme takové zápasy urvat na naši stranu. S Plzní je to vždycky hokej nahoru dolů, takové zápasy mně osobně velmi vyhovují," pochvaluje si sparťanský borec.

V zápase s Plzní jsme dlouho vedli. Berete dva body?
Určitě. Dva body jsou pro nás dobrý zisk. Musíme si uvědomit, že jsme nemuseli mít body žádné. Soupeř hrál dlouhou přesilovku pět na tři, ale naštěstí ji nevyužil. Později se jim však podařilo vyrovnat. Utkání mi trochu připomínalo to, které jsme odehráli v Plzni. Bylo to zkrátka o jednom gólu. Jsem rád, že jsme zápas zvládli. Vnitřní síla týmu je znát.

Brankáře Frodla jsi překonal výstavní střelou. Věděl jsi, kam budeš střílet?
Vyplynulo to ze situace na ledě. Se štěstím jsem se trefil, za gól jsem určitě rád. Mířil jsem nahoru, hlavně, že to tam spadlo. Jsem spokojený, že gól pomohl k naší důležité výhře.

Utkání se neslo ve vyrovnaném duchu, chvílemi to vypadalo, že budeme mít tři body...
Zisk mohl být určitě tříbodový. Byly tam z naší strany dobré šance. Myslím si, že těch pravých gólových šancí jsme možná měli víc. Proti kvalitním týmům, jako je třeba Plzeň, musíme šance proměňovat. Dobře jim navíc zachytal gólman. Roli hraje také štěstí či smůla, to k tomu patří. Bohužel jsme ale nebyli schopni přidat další gól, a to oni potrestali.

+1
David Tomášek si v zápase proti Plzni připsal jeden kladný bod do tabulky pravdy.

V závěru byl soupeř o chloupek lepší. Bylo to způsobené oslabením pěti proti třem?
Samozřejmě. Neznám tým, kterého by nenakopla dvojnásobná početní výhoda. Nám to vzalo hodně sil, naštěstí jsme oslabení přečkali. Oslabení bylo dlouhé, docela nás chvílemi mačkali. Navíc jsme celý zápas odehráli na tři pětky, ze sestavy nám vypadl Vláďa Růžička, takže jsme to museli zalepit. V plném počtu hráčů jsme měli přidat jeden či dva góly navrch, škoda.

Třetí zápas s Plzní v sezoně, potřetí prodloužení. Jsou zápasy až tak vyrovnané?
Oni mají výborný tým. S pukem hrají skvěle, jsou schopni porazit opravdu kohokoliv. Už to také dokázali. Pro mě v tomhle směru patří ke špičce. Dříve nebo později se stejně budeme potkávat s těžkými soupeři. Je jenom dobře, že dokážeme takové zápasy urvat na naši stranu. S Plzní je to vždycky hokej nahoru dolů, takové zápasy mně osobně velmi vyhovují.

Do zápasového tempa se navíc vrátil Michal Řepík. Jak jste vnímali jeho návrat?
Velmi pozitivně. Pro něj je určitě dobré, že se dostal zpátky do zápasu. Tréninky jsou oproti zápasům něco jiného. Člověk musí hrát zápasy, aby se cítil stoprocentně fit. Proti Plzni jsme odehráli dobrý zápas, všichni podali slušný výkon. Snad se nám bude dařit i dál, věřím v to.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek