23. 9. 2018 Daniel Ryl

Tahoun Košťálek: Ofenzivní hokej si tu užívám

Po šesti letech v zámoří se obránce JAN KOŠŤÁLEK rozhodl vrátit do Sparty a po úvodních kolech nové sezony se zdá, že se jednalo o správné rozhodnutí. Mladý zadák se okamžitě stal oporou defenzivy, po vítězném gólu v Plzni rozhodl i duel s Pardubicemi a s pěti kanadskými body je lídrem týmového bodování! "V Americe po mně chtěli hrát spíš defenzivně, takže si tady ten ofenzivní hokej užívám," přiznal po své třetí brance v sezoně člen širšího reprezentačního kádru.

V neděli skolil Plzeň a vítěznou trefu obstaral obránce Jan Košťálek i proti Pardubicím, když v závěru první třetiny proměnil přesilovou hru. "Vlétli jsme na ně zostra, prali všechno do branky a nedali jsme jim na ledě moc prostoru," těšilo po utkání jednoho ze čtyř úspěšných střelců Pražanů.

Ti položili základní kámen úspěchu už v první třetině, kterou vyhráli 2:0 a náskok už si pohlídali. "Druhou třetinu se vrátili zpátky, bylo to nahoru a dolů, ale myslím si, že jsme si s tím poradili dobře," řekl muž, který podruhé v řadě vystřelil Spartě vítězství. "Jsem rád, že mi to tam v přesilovce padá. Určitě si ale nemyslím, že to byl můj vítězný gól, protože k tomu další čtyři kluci přispěli," chválil své spoluhráče.

3+2
Jan Košťálek vlétl do sezony jako uragán! Dva ze tří vstřelených gólů byly vítězné, mladý obránce navíc přidal i dvě asistence.

Na ně může Jan Košťálek nahlížet shora, protože je po čtyřech kolech lídrem týmového bodování. Překvapení to je nejen pro fanoušky, ale i pro samotného hráče. "Před sezonou jsem to určitě nečekal. Spíš jsem si říkal, jak to začne, ale vletěl jsem do toho naplno a zatím to vyznívá dobře. A že vedu bodování? To jste první, kdo mi to říká, protože já na body nekoukám," přiznal před novináři s úsměvem.

Bývalý obránce Manitoby těží i z vedení Uweho Kruppa a Jaroslava Nedvěda - bývalých výborných obránců. "Určitě je to super. Hlavně Uwe hrál v NHL, Jarda hrál na farmě a tady, takže je to výborné." A jaké jsou pokyny od německého trenéra? "Pokyny jsou nevymýšlet a střílet, co to dá. Vypadá to, že to funguje, tak v tom budu pokračovat."

Odchovanec Sparty přiznává, že mu ještě dělá problémy širší led, ale při pohledu na body se s tím sžívá skvěle. Jaký je recept na úspěch? "Hlavně musí být někdo před brankou, protože střely od modré čáry jsou pro gólmana jednoduché chytat, když je to z dálky. Nejdůležitější jsou kluci, kteří udělají práci dole, dají nám to nahoru a jdou do branky, takže brankář má těžký výhled a nám to tam od modré čáry padá," pochvaluje si autor tří branek a dvou asistencí.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila