14. 8. 2019 Martina Nová

Sukeľ: Moje sebevědomí půjde nahoru

Ve svém třetím utkání v dresu Sparty zaznamenal útočník MATÚŠ SUKEĽ první dva góly, kterými pomohl k vítězství 5:1 nad finským KooKoo Hockey. „Jsem rád, že mi to tam konečně padlo. V předešlých zápasech mě střelecké štěstí trochu obcházelo. Samozřejmě je to jen příprava, ale i tak každý gól potěší,“ přiznal účastník letošního světového šampionátu, kde na sebe upozornil výbornými výkony v dresu Slovenska.

Základní kámen úspěchu jste položili už v úvodu zápasu, jsi s jeho průběhem spokojený?
Jsem spokojený, vyhráli jsme 5:1 a z naší strany to bylo povedené utkání. Dobře jsme bruslili a hlavně jsme proměňovali šance.

Konečně ses dočkal prvního gólu ve Spartě, dal jsi hned první branku týmu, a pak jsi vstřelil ještě třetí…
Jsem rád, že mi to tam konečně padlo. V předešlých zápasech mě střelecké štěstí trochu obcházelo. Samozřejmě je to jen příprava, ale i tak každý gól potěší. Není to příjemné, když se na gól čeká moc dlouho, hlavně když jste v novém týmu. Takhle ze mě to napětí opadne a sebevědomí půjde nahoru.

Naskočil jsi v jedné lajně s Jiřím Smejkalem a Martinem Dočekalem, jak jsi s vaší souhrou spokojený?
Na to, že jsme takto hráli poprvé, tak nám to opravdu sedlo. Myslím, že jsme spolu hráli i během prvních dvou týdnů přípravy, když jsme měli vzájemné zápasy, ale tentokrát to bylo poprvé v ostrém utkání. Myslím, že nám to sedlo.

2
Útočník Matúš Sukeľ vstřelil proti KooKoo své první dva góly v přípravě.

O Finech se říká, že jsou hodně brusliví, jak to vypadalo z tvého pohledu?
Podle mě to tak i bylo. Hráli dobře, hodně bruslili, dělalo nám to problémy při vyjíždění z pásma, ale dobře jsme si je pohlídali.

Zprvu to však vypadalo, že zaspali úvod zápasu…
Ale měli také několik šancí. Sedlo (Jakub Sedláček) nás hodně podržel, my jsme na druhou stranu skoro každou šanci proměnili. To je ale jen dobře, když nám to tam takhle padá.

Do zápasu jste naskočili s poměrně nezkušenou obranou, trenéři vyzkoušeli několik juniorů. Neměl jsi obavy, že to bude trochu drhnout?
Neměl. Byli tu sice kluci, kteří hráli svůj první zápas, ale řekli jsme si, že si navzájem pomůžeme, a zvládli jsme to.

Ve Spartě i v Praze jsem spokojený

Vnímáš, že se kvalita soupeřů v přípravě pomalu stupňuje? Nejprve prvoligová Slavia, poté Karlovy Vary, nyní Finové, v sobotu dokonce Soči z KHL…
Určitě, všechny týmy, se kterými budeme hrát, jsou výborné. Žádný z těch zápasů, co jsme doteď hráli, ale nebyl jednoduchý. Musíme jít do každého zápasu naplno, i když je to jen příprava. Každé vítězství se počítá.

Nevadí ti velká konkurence v útoku? Vyburcuje tě to alespoň k lepším výsledkům? 
Máme opravdu silný útok, je to i vidět, že neustále padají góly. Každá pětka dá gól. Opravdu tu máme velkou konkurenci, ale je to namístě, každého to žene dopředu. Věřím, že si to nyní nevystřílíme a vydrží nám to i do extraligy.

Jak se ti zatím po prvních měsících ve Spartě líbí?
Opravdu se mi tu moc líbí. Řekl bych, že hokej, který se tu hraje, mi sedí. Je to můj styl, hrajeme všichni pospolu, jsme si nablízku, což mi vyhovuje. Zatím jsem spokojený.

A jak se ti zamlouvá život v Praze?
Líbí se mi, Praha je krásná. Bohužel tu zatím nemám přítelkyni s dcerou, takže ještě nejsem plně zabydlený, ale jinak je to tu pěkné.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek