1. 12. 2022 Daniel Ryl

Sparťanská krev vyvrcholí proti Mountfieldu

Sérii čtyř domácích zápasů za sebou završíme na domácím ledě proti Mountfieldu HK, proti kterému v pátek 2. prosince od 18:30 oceníme všechny hrdiny a dárce, kteří se v listopadu zúčastnili Sparťanské krve. Naše mužstvo se pod vedením Miloslava Hořavy a Hanse Wallsona se navíc poprvé v sezoně představí v alternativní sadě dresů.

Děkujeme všem dárcům! Vracíme se do černé

Ačkoliv jsme už před polovinou základní části, sparťanští fanoušci se v pátečním utkání dočkají novinky. Vůbec poprvé v sezoně nastoupíme v alternativní sadě černých dresů, před kterými zatím dostávaly přednost trikoty bílé a rudé barvy.

Utkání proti Východočechům bude navíc věnováno všem, kteří se zapojili již do 16. ročníku Sparťanské krve. Děkujeme Vám. Vám, kteří jste překonali strach. Vám, hrdinům s velkým srdcem, kteří opustili svou komfortní zónu a darovali kus sebe. Dobrým lidem, kterým v žilách koluje sparťanská krev.

Právě VÁM bude věnovaný páteční zápas, vám bude tleskat zaplněná O2 arena. Děkujeme!

Východočeši se doma trápí, v Evropě však válí

Celek z východu Čech nepůjde do utkání v optimálním rozpoložení, jelikož v rámci extraligy nebodoval čtyřikrát v řadě. Ve zmíněných čtyřech duelech navíc skóroval pouze dvakrát a v posledních dvou ani jednou, ačkoliv má nejvyšší průměr střel na zápas - celkem 35,65. „Potřebujeme špinavé góly, pohybovat se okolo brankoviště,“ řekl pro klubový web Jakub Lev po prohře s Mladou Boleslaví, proti které se neujal ani jeden ze 49 pokusů.

Mužstvo navíc minimálně do konce roku přišlo o kapitána Radka Smoleňáka, který tak nezasáhne ani do čtvrtfinále Ligy mistrů proti Zugu. Český zástupce si v osmifinále poradil se švédským šampionem z Färjestadu, se kterým po venkovní porážce 3:4 zvítězil na domácím ledě 4:2 a zajistil si postup mezi nejlepší osmičku!

V Hradci Králové cinkaly tyčky

Vzájemný páteční souboj bude první konfrontací v O2 areně, ale už v polovině října jsme se s Východočechy potkali na jejich ledě. Náš tým sice dokázal trefami Michala Řepíka a Miroslava Formana smazat rychle nabyté dvougólové vedení, jenže ve zbytku utkání pálil jen do tyček, načež trefa Kellyho Klímy osm minut před koncem znamenala porážku 2:3.

V den zápasu...

V den utkání proti Hradci Králové oslavíme šestileté výročí od doby, kdy jsme naposledy hráli 2. prosince. Také v pátek jsme na domácím ledě přivítali Plzeň, kterou jsme zdolali 2:1. Jediným pamětníkem tehdejšího souboje je ve sparťanských barvách Miroslav Forman.

Věděli jste, že...

V černých dresech nastoupíme poprvé od sezony 2004/2005. Když opomineme speciální sady jako třeba letošní dresy Klubu legend, oficiální černé dresy se staly po výlukové sezoně minulostí, protože jsme se převlékli do rudé a bílé, které nás provázely až do této sezony. Ač jsme v ní znovu navlékli tradiční barvy, přidali jsme také třetí alternativní sadu.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek