8. 8. 2018 Martina Nová

Sparta se znovu představí na Mountfield Cupu

Po vítězném vstupu do přípravy proti Karlovým Varům se sparťané představí již druhý rok v řadě na Mountfield Cupu v Hradci Králové. V uplynulé sezoně vybojovali druhé místo a dvě individuální ocenění. Znovu se střetnou s domácími lvy, kteří obhajují vítězství z předešlých dvou ročníků, a Pardubicemi, nováčkem turnaje bude švýcarský HC Davos.

Královéhradecký Mountfield Cup už se pomalu stává tradicí letní přípravy, v roce 2018 se v ČPP Aréně uskuteční již třetí ročník. Jako v uplynulých dvou ročnících se ho zúčastní domácí celek Mountfield HK a jeho východočeský sok HC Dynamo Pardubice, zahraniční hokej bude reprezentovat celek ze švýcarské nejvyšší soutěže HC Davos a stejně jako v roce 2017 se představí pražská Sparta. Sparťanům se ve své premiéře podařilo vybojovat druhé místo se ztrátou jednoho bodu na vítězný Hradec Králové.

Ve své krátké historii turnaj hostil dva celky KHL. V prvním ročníku se na soutoku řek Labe a Orlice prezentoval Avangard Omsk a Salavat Julajev Ufa, v roce 2017 týmy z české extraligy doplnil výběr Jižní Koreje. Putovní pohár pro vítěze turnaje doposud vždy zvedli nad hlavu domácí lvi, kteří ještě v rámci Mountfield Cupu nepocítili chuť porážky. Na konci turnaje se také vyhlašují individuální ocenění, v předchozím roce obdržel cenu pro nejlepšího brankáře sparťan David Honzík a nejlepším obráncem byl jmenován kolega z týmu Tomáš Pavelka.

👏🏻🏆🥈👍🏻 #MountfieldCup #mountfieldcup2017

Příspěvek sdílený hcspartapraha (@hcspartapraha),


Domácí mužstvo v nové sestavě, Dynamo se musí obejít bez Kauta

Hradec Králové prošel velikou proměnou, s hokejovou kariérou se rozloučil kapitán Jaroslav Bednář, tým opustili také obránci René Vydarený a Blaž Gregorc, který již obléká sparťanský dres. Odešla také brankářská jistota Patrik Rybár, jenž podepsal s Detroitem. Mezi zvučné posily bezesporu patří Martin Réway, který v uplynulé sezoně v Bratislavě příliš duelů neodehrál. Do brány Mountfield získal Brandona Maxwella a útok posílil Tomáš Vincour. Lvi v novém složení mají za sebou jeden přípravný zápas, prvoligový Přerov rozdrtili 9:2.

Oproti tomu Pardubice  se zatím trápí, odehrály tři zápasy, pokaždé padly a nedokázaly skórovat. Nejprve nestačily na Liberec 0:3, následně prohrály s Jekatěrinburgem 0:2 a naposledy těsně 0:1 padli s Mladou Boleslaví. Dynamo má méně změn v sestavě, za oceán odešel 16. hráč draftu NHL 2018 Martin Kaut, do Sparty přestoupil hrdina uplynulého play off Matěj Beran, David Tomášek zkusí štěstí ve finské lize. Ze zámořských soutěží naopak přichází mladíci Jan Mandát a Vojtěch Budík, francouzskou kolonii může rozšířit Hugo Gallet, který je v Pardubicích na zkoušku.

Pro švýcarský Davos budou prvními zápasy přípravy právě utkání na Mountfield Cupu. Po dvou sezonách švýcarský klub opustil Čech Robert Kousal, který se přesunul do Finska. Posilou útočných řad by měl být Američan Shane Prince, jenž přichází z New York Islanders. Za Davos hraje například Luca Hischier, jehož bratrem je o něco slavnější Nico, útočník New Jersey Devils, nebo stříbrný medailista z mistrovství světa Andres Ambühl.


Rozpis utkání Mountfield Cupu 2018


čt 9. 8. 2018 od 15:00 HC Dynamo Pardubice – HC Davos

čt 9. 8. 2018 od 19:00 Mountfield HK – HC Sparta Praha

so 11. 8. 2018 od 14:00 HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice

so 11. 8. 2018 od 18:00 Mountfield HK - HC Davos

ne 12. 8. 2018 od 14:00 HC Davos – HC Sparta Praha

ne 12. 8. 2018 od 18:00 Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek