11. 1. 2020 Daniel Ryl

Sparta přivítá tradičního soka, přijede Kladno

Svěřence Uweho Kruppa čeká v neděli 12. ledna od 16:00 hodin třetí domácí utkání v řadě, v němž přivítají tradičního soupeře z Kladna. Pražané budou chtít navázat na dvě předešlá vítězství proti Mladé Boleslavi i Vítkovicím a vylepšit svůj bodový zisk na čele tabulky. K tomu by je měla opět hnát zaplněná O2, která bude velmi pravděpodobně útočit na další vyprodaný duel aktuálního ročníku.


Za Spartu válí i mladíci, vstupenky na Kladno mizí

Sparta má za sebou dva náročné duely proti Mladé Boleslavi i Vítkovicím, když musela v obou případech otáčet nepříznivý stav a nakonec brala pět bodů za dvě vítězství. Výhru nad Středočechy zařídil v samostatných nájezdech útočník Lukáš Pech, jenž před utkáním přebral dres za 100 vstřelených gólů v dresu Sparty.

Vůbec první sparťanský i první extraligový vstřelil také David Vitouch, jehož parádní trefa rozhodla o vítězství 5:3 nad Vítkovicemi. "Skvělý pocit! Byl to úžasný pocit, když v aréně znělo moje jméno. Neskutečný. Snad ho ještě párkrát v kariéře zažiju," řekl po utkání mladý, jenž potvrzuje, že díky nadějným mladíkům nemusí sparťanské trenéry rozsáhlá marodka tolik trápit.

V sestavě by neměl chybět ani proti Kladnu, proti němuž by měla sparťany hnát zaplněná O2 arena. V prodeji totiž zbývají poslední vstupenky a pravděpodobně bude utkání opět vyprodané. I tentokrát však bude v Galerii Harfa připravený od 14:00 hodin bohatý doprovodný program pro malé fanoušky.

Kladno drží desítku, vrátí se mu Jágr?

Rytíři aktuálně uzavírají elitní desítku, kam je dostaly střídavé výkony a výsledky. Středočeši střídají vítězství s porážkami. Tři výhry v řadě si totiž připsali naposledy na přelomu září a října, zato více než dva zápasy v řadě prohráli naposledy na přelomu listopadu a prosince. Důvodem, proč Kladenští nejsou v tabulce výše, je pokulhávající defenziva, která patří se 112 inkasovanými góly k nejhorším v celé soutěži.

Kladnu však prospěl návrat a zkušenosti Petra Vampoly. Překvapivý je i pohled do bodování, kde vévodí obránce Brady Austin (10+11), který jako jediný překonal hranici dvaceti bodů. Rytíře však zdobí vyrovnanost týmu, protože dalších devět hráčů má alespoň deset bodů. I proto Kladenští vyhlíží návrat Jaromíra Jágra (8+7), jenž nastoupil naposledy 29. listopadu právě v domácím utkání proti Spartě, ze kterého vinou zranění odstoupil.

Vzájemné zápasy: vyprodáno, dvě výhry Sparty

Vzájemná střetnutí v této sezoně mají zatím dva společné rysy - vyprodané hlediště a výhru Sparty. Tu první si sparťané připsali před vyprodanou O2 arenou v polovině listopadu, kdy si v první polovině zápasu vytvořili slibný náskok a díky šesti různým střelcům zvítězili jasně 6:2.

Svěřenci Uweho Kruppa oslavili výhru i ve druhém duelu o dva týdny později, který tentokrát sledoval vyprodaný kladenský stadion. Náš tým v něm musel zareagovat na obrat domácích, ale nakonec díky rozhodující trefě Milana Jurčiny zvítězil na ledě rivala 4:2.

Doprovodný program

Jako tradičně se můžete těšit v neděli na doprovodný program pro malé sparťánky, který startuje už ve 13.00 hodin v Galerii Harfa. Pro všechny zde bude připravená střelba na bránu, malování na obličej a stánek od našeho hlavního partnera, společnosti Merkur, kde si bude moct namixovat zdravý ovocný nápoj na speciálním mixážním kole!

Víte, že...

Zápasy mezi Spartou a Kladnem jsou atraktivní i pro nestranné diváky, protože to v nich padá! V devíti z posledních deseti vzájemných zápasů padlo minimálně šest branek, z toho sedmkrát se z vítězství radovali sparťané.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila