16. 2. 2021 Petr Pavlík

Sparta míří pod Ještěd, zkrotí Tygry?

Sparťané po třízápasové sérii domácích duelů zavítají znovu na kluziště soupeře, když změří síly s Libercem. Pro svěřence trenérů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače se bude jednat již o jeden z posledních výjezdů v základní části. Utkání na severu Čech startuje v 17.30 hodin a vy ho můžete sledovat v přímém přenosu pouze na televizní stanici O2 TV Sport.

Vítězná série skončila, nájezdy ovládla Energie

Naši hokejisté proti Karlovým Varům inkasovali již v první minutě utkání a od začátku zápasu tahali za kratší konec. Obrat sice nastartoval svou sedmou trefou v sezoně obránce Adam Polášek, ale Karlovarští se vrátili zpět do zápasu a dovedli utkání až do samostatných nájezdů. V nich se sparťané neprosadili, naopak Energii stačil jeden proměněný nájezd. Pražané se tak museli uspokojit s jedním bodem za prohru 3:4 v nájezdech.

Druhý gól našeho celku v utkání měl na svědomí útočník Miroslav Forman, který se prosadil poprvé po svém obnoveném návratu z hostování v Českých Budějovicích. „Mrzí nás, že jsme nenavázali na předchozí duely. Proti Karlovým Varům to nebyl z naší strany úplně povedený výkon. Věřím, že porážku rychle odčiníme a vrátíme se co nejdříve zpět na naši vítěznou vlnu,“ burcoval svými slovy zkušený sparťanský bojovník.


Liberečtí nezastavují a pomýšlí vysoko

Svěřenci zkušeného trenéra Patrika Augusty výhrou v Litvínově uspěli již počtvrté za sebou a aktuálně okupují čtvrté místo v extraligové tabulce. Liberečtí prožívají celkově velmi vydařené období, jelikož od začátku ledna nebodovali pouze v jediném zápase. V utkání proti Vervě šli Tygři do těsného vedení, o které přišli až v závěru utkání. O vítězi nakonec musely stejně jako na Spartě rozhodnout až samostatné nájezdy, v nichž vystřelil bod navrch pro Liberec Dávid Gríger. Pro slovenského útočníka se zároveň jednalo už o čtrnáctou branku v sezoně.


Machovský proti Liberci vychytal čisté konto

Sparťané mají s Libercem v aktuálním ročníku zatím negativní bilanci. V prvním případě náš tým prohrál pod Ještědem poměrem 2:3, v odvetném utkání se ovšem Pražané radovali z vítězství 3:0, kdy se zaskvěl čistým kontem brankář Matěj Machovský. Při posledním vzájemném měření sil obou soupeřů byli znovu úspěšnější Tygři, kteří uštědřili sparťanům porážku 1:3. Podaří se našim borcům vyrovnat bilanci ze vzájemných duelů?

Číslo zápasu:

2

Třicetiletý útočník Jan Buchtele skóroval v probíhající sezoně proti libereckým Bílým Tygrům již ve dvou vzájemných duelech! Naposledy se tento zkušený forvard trefil do liberecké sítě začátkem října, kdy svým gólem výrazně přispěl k cenné výhře Sparty 3:0. Prosadí se Buchtele i tentokrát?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek