8. 11. 2020 Petr Pavlík

Sparta míří do Zlína, prodlouží sérii výher?

Sparťané se po vítězném utkání s Pardubicemi přesouvají na led Zlína, kde budou bojovat o páté vítězství v řadě! Utkání na Zimním stadionu Luďka Čajky startuje přesně v 15:00 hodin a v přímém přenosu ho můžete sledovat na televizní stanici O2 TV Sport.

Sledujte všechny zápasy Sparty na HokejkaTV!

Pokud nemáte přístup k vysílání České televize, můžete využít přímé přenosy na HokejkaTV. Ty jsou navíc kvůli novým opatřením vlády a omezenému počtu diváků na stadionech volně přístupné všem sparťanským permanentkářům. Více informací čtěte ZDE>>>.

Restart extraligy: Sedm branek a premiérový gól Zikmunda

Svěřenci trenérů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače prožili vítězný restart extraligy, když porazili na svém ledě pardubické Dynamo. Sparťané položili základní stavební kámen úspěchu ve druhé třetině, kdy vstřelili hned čtyři branky. Ve zbývajícím průběhu utkání se náš tým prosadil ještě třikrát a po zásluze zvítězil 7:1.

Listina střelců zaznamenala na naší straně hned dva dvougólové střelce, Roberta Říčku a Andreje Kudrnu. Poslednímu jmenovanému nahrával na obě trefy zkušený Lukáš Pech. „Jeho přihrávky jsou vždycky skvělé. Hrát po jeho boku by chtěl snad každý,“ uvedl Kudrna. Celý tým na konci utkání symbolicky poděkoval svým fanouškům děkovačkou před prázdným sparťanským kotlem. „Chtěli jsme tímto gestem ukázat, že nám na fanoušcích opravdu hodně záleží. Chybí nám, ale cítíme jejich podporu už zpoza kabiny,“ dodal.

Berani se trápí, ale Kašík už má nulu

Zlínští hokejisté mají za sebou čtyři duely, ze kterých vytěžili pouze jedinou výhru. Moravané neuspěli v zahajovacím duelu s Olomoucí a posléze padli se sparťanským výběrem 0:3. V dalším případě zlínská družina prohrála doma s Hradcem Králové a svoje neúspěchy odčinila až na ledě Pardubic, kde zvítězila poměrem 2:0.

Machovský vychytal první čisté konto v sezoně

Úvodní vzájemný duel mezi Spartou a Zlínem vyzněl lépe pro náš tým, který zvítězil 3:0. Pražané vsítili první branku těsně před polovinou zápasu a svoje vítězství si následně pojistili ve třetí třetině gólem Andreje Kudrny. Tři body definitivně zpečetil v 59. minutě svou trefou do opuštěné zlínské branky Milan Jurčina.

Číslo zápasu:

12

Sparťané od roku 2000 zaznamenali nad zlínském soupeřem celkem dvanáct čistých kont! Poslední dvě vychytané nuly má na svědomí brankář současného kádru Matěj Machovský, jenž v prvním případě slavil se svým týmem vítězství 4:0 a naposledy v září letošního roku 3:0.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila