29. 11. 2021 Petr Pavlík

Sparta míří do Varů, naskočí znovu Přibyl?

Jednodenní pauza na protažení, krátká regenerace a zpátky do akce! Sparťané se vrací zpět na kluziště soupeřů, když v dalším venkovním utkání zavítají do Karlových Varů. Náš tým bude chtít navázat na předchozí počínání s Libercem. Uspějeme v lázeňském městě? Utkání startuje v úterý 30. listopadu od 17.30 hodin a sledovat ho můžete v přímém přenosu na stanici Hokejka TV.

Čtyři góly i Přibylův vysněný návrat

Konečně! Sparťanští fanoušci po dlouhé pauze, která trvala více než pět let, přivítali ve svém klubu navrátilce Daniela Přibyla. Sparťanský srdcař naskočil do tuzemské nejvyšší soutěže ve čtvrté formaci a pomohl svému týmu k výhře 4:1 nad Libercem! Sparťanský útočník byl v průběhu utkání hodně vidět, a dokonce mohl při svém obnoveném debutu v dresu Sparty zaznamenat bodový či gólový úspěch. Chybělo málo. I přesto však náš tým dokráčel k dalšímu vítězství, když porazil v domácím prostředí Liberec.

“Neuvěřitelný příběh. Nevím, jestli se vůbec někdy v historii něco podobného událo. Po pěti letech skočit do profesionální soutěže... Příba je obrovský bojovník. Hrozně mu přeju, ať se mu daří dál. Doufám, že se mu bude zranění už vyhýbat!“ komentoval na adresu Dana Přibyla sparťanský útočník David Dvořáček, který přispěl svému týmu gólem v první třetině. „Každý gól na 1:0 týmu pomůže, mohli jsme hrát s větším klidem. Jsem rád, že jsem pomohl k cenné výhře,“ dodal.

Vary se zvedají a bojují o lepší místo v tabulce

Západočeši prožívají nepříliš povedený extraligový ročník, ale karlovarská družina se v posledních zápasech herně i výsledkově zvedla. Z posledních sedmi odehraných duelů tým trenéra Martina Pešouta zvládl pětkrát zvítězit. Formu Karlových Varů naposledy schytal Motor a v pátečním duelu pro změnu Mladá Boleslav, když Karlovarští zvítězili 3:0.

“Vždy, když se vyhrává, má člověk radost. Jsem hodně rád, že nám to teď funguje podobně jako na začátku sezony. Hlavně musím poděkovat klukům, protože hráli na sto procent. Myslím si, že na obou stranách nebyly nikterak vyložené šance. Spíše to byl zápas, kdy se to mydlilo na každém metru. Ten, kdo udělal chybu, vyhrál. My jsme tu chybu proměnili a vyhráli,“ hodnotil spokojeně utkání s Mladou Boleslaví brankář Filip Novotný.

Gólovou přestřelku zvládli lépe sparťané

Naši hokejisté v prvním vzájemném duelu této sezony přivítali karlovarské hráče ve velkém stylu! Sparťané totiž v průběhu utkání vstřelili svému soupeři hned osm gólů a zvládli gólovou přestřelku v poměru 8:4. Velký podíl na výhře měl švédský útočník Erik Thorell, který v utkání zaznamenal tři asistence. I díky tomu jeho tým zvítězil před svými fanoušky nad karlovarskou Energií.

Věděli jste, že…

V posledních čtyřech vzájemných duelech, ve kterých sparťané zvítězili, hned třikrát vsítili svému soupeři pět a více gólů. V prvním případě se jednalo o vítězství 6:3, následně náš tým uspěl v domácím prostředí 5:2 a v zářijovém klání porazil karlovarského soka vysoko 8:4.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek