28. 11. 2019 Daniel Ryl

Sparta jede na Kladno. Vylepší svůj rekord?

Naši hokejisté prožívají vydařené období, když vyhráli sedm zápasů v řadě a posledním triumfem na ledě Vítkovic dokonce vytvořili extraligový rekord. Svěřenci Uweho Kruppa zvítězili už v deseti venkovních duelech v řadě, což se předtím žádnému jinému týmu nepodařilo. První pokus na vylepšení rekordu mají sparťané už v pátek 29. listopadu od 18:00 hodin na ledě Kladna.

Sparta vítězí - zvládá těžké duely a drží ji brankáři

Když sparťané před měsícem prohráli v domácím utkání proti Bílým Tygrům 0:2, skončila jejich série devíti výher v řadě. Spartu však porážka nerozhodila, naopak ji nastartovala k další suverénní jízdě. V posledních sedmi zápasech vyhrála pětkrát za tři body, dvakrát pak zvítězila v nastavení. Důvodem sparťanských úspěchů jsou dobře zvládnuté dramatické zápasy, v nichž není náš tým lepším mužstvem, přesto dokáže těsné duely vyhrát.

Stabilní výkony předvádí pravidelně rotující duo brankářů Matěj Machovský a Jakub Sedláček, z nichž druhý jmenovaný odchytal poslední vítězný duel ve Vítkovicích. Pražané si vítězstvím 3:1 upevnili první místo tabulky a vytvořili nový rekord české nejvyšší soutěže, jelikož jako první mužstvo vyhráli deset venkovních duelů za sebou.

Kladno doma zabralo, na Spartu vyprodá stadion

Na ledě Středočechů nečeká sparťany vůbec nic lehkého. Rytíři od vzájemného souboje v Praze vyhráli tři z posledních pěti duelů, nevydařené zápasy v Liberci a Plzni navíc prohráli jen těsně. Mužstvo kolem Jaromíra Jágra je nebezpečné zejména doma, kde vyhrálo už třikrát v řadě. Naposledy zdolalo na domácí půdě Pardubice 3:2, přestože prohrávalo už o dvě branky.

V posledním utkání na ledě Plzně však neuhlídali zejména Milana Gulaše a nakonec s indiány padli 1:3. "Plzeň byla jasně lepší, my nestíhali, ale paradoxně třetina skončila 0:0. Ve druhé třetině, kdy jsme měli největší šance, tak jsme ji zase prohráli. V poslední třetině jsme nějaké šance měli, ale snížení přišlo pozdě a dneska to bohužel nestačilo," hodnotil utkání trenér David Čermák.

Sparta pravděpodobně dokáže pomoci vyprodat kladenský zimák, v němž budou chtít Rytíři vylepšit nepříliš dobré přesilovky (14,61 %) i oslabení (81,82 %). Sparťané si ovšem musí dát pozor na případné polevení, když půjde do vedení. Kladno totiž dalo první gól jen v sedmi duelech, přesto mu patří deváté místo a dokázalo devětkrát zvítězit.

První duel: jasná výhra, jubileum i divácký rekord

Od prvního vzájemného utkání nové sezony neuplynuly ani tři týdny, protože se oba týmy utkaly ve středu 13. listopadu. Sparta si atraktivní utkání, jež sledovala vyprodaná O2 arena, bezpečně pohlídala a nakonec zaslouženě zvítězila 6:2. Bodově se na něm podílel také útočník Miroslav Forman, jehož první bod v utkání bylo zároveň 200. kanadským bodem ve Spartě.

Víte, že...

Ani Jaromír Jágr na Kladně netáhne. Pouze jednou dokázali Rytíři v této sezoně vyprodat svůj zimák pro 5.200 diváků. Pomohou sparťanští fanoušci vylepšit kladenskou bilanci?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek